Најновије

ШОК! КИМ ЏОНГ ЈАНГ НА ЧЕЛУ ИНТЕРПОЛА! Поставили га Американци и Британци! Руси бурно реаговали! (ВИДЕО)

Раније су САД и Велика Британија подржале кандидатуру Ким Џонг Јанга, тврдећи да ће руски кандидат, генерал-мајор Алекандер Прокопчук, служити интересима Кремља. Москва је потврдила тврдње, назвавши их "неком врстом интервенције у изборном процесу међународне организације".

Ким Џонг Јанг (Фото: Јутјуб)

Интерпол је објавио да је тренутни вршилац дужности шефа организације, Јужнокорејанац Ким Џонг Јанг, изабран за наследника Менг Хонгвеја, који је у септембру ове године ухапшен у Кини због оптужби за корупцију.

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио да Вашингтон "снажно" подржава актуелног вршиоца дужности Интерпола. У саопштењу је уследило писмо двостраначке групе америчког сенатора, упозоравајући на избор руског генерал-мајора Александра Прокопчука за новог председника Интерпола.

Иако су тврдили да ће његова победа бити слична “стављању лисице у пренапуњени кокошињац” и да би Москва злоупотребила своју контролу над организацијом, министар иностраних послова Велике Британије Харијет Балдвин изјавио је да неће спекулисати о исходу гласања, али земља је подржала Кимову кандидатуру.

Реагујући на писмо, портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да се то може назвати притиском на Интерпол.

- Можда је то нека интервенција у изборном процесу међународне организације, како је друкчије можемо назвати? – рекао је Песков.

Каква су то три руска пројекта која ће покорити Европу и Азију? Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ким Џонг Јанг нови је председник Интерпола. Руси згранути!

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА