Најновије

ОКОЛО СВЕ САМИ НЕПРИЈАТЕЉИ И ШПИЈУНИ: Терористи чине услугу Асаду у Идлибу

Стање у Сиријској провинцији Идлиб се сваким даном све више компликује, а терористи својим поступцима олакшавају посао Сиријској арапској армији у борби против њих.

САА (Фото: САНА)

Међу терористичким групама из некадашњег јединственог опозиционог фронта влада велика напетост и нетрпељивост. Они су опкољени на ограниченој територији у провинцији Идлиб и у тој ситуацији су почели да оптужују једни друге за такво стање, услед чега долази до међусобних борби.

Неслагање међу терористичким групама је одавно прерасло у крвопролиће. У таквој ситуацији међу њима је завладао параноични синдром због којег они виде непријатеље и шпијуне свугде и у свима.

Тако су у периоду од 9. до 16. новембра терористи Џебхат ан-Нусре извршили серију хапшења у својим редовима и међу цивилима због сумње у шпијунажу и сарадњу са противничким групама и Сиријском арапском армијом (САА).

Случај директног оружаног сукоба између две терористичке групације је забележен 16. новембра, када су терористи Џебхат ан-Нусре напали положај супарничке групе Нур ад-Дин аз-Зинки, и тада је била уништена група која је бранила положај.

Тада су терористи Џебхат ан-Нусре пронашли документе на позицији Нур ад-Дин аз-Зинки, који сведоче о томе да је та група осим сарадње са Турцима активно сарађивала са САА и давала јој важне информације о стању на терену.

Ова ситуација не треба уопште никога да чуди, јер велик број терориста у Идлибу жели да се избави одатле без икаквих последица, а шпијунирањем за САА могу рачунати на рехабилитацију председника Асада.

Какво наоружање су Руси послали Сирији у новој тури, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Битка за Идлиб

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА