Најновије

ШТА СУ ТРАЖИЛЕ НАОРУЖАНЕ СНАГЕ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ? Зашто КФОР шири дезинформације?

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је синоћ да Србија има јасне доказе да су косовске снаге доносиле данас наоружање и муницију у јужну Митровицу, а истовремено је подсетио на гаранцију КФОР-а у вези са приступом било каквих косовских оружаних снага северу Косова.

Косовске снаге (Фото: Јутјуб)

"Данас је била изјава КФОР-а да није било покрета, а Вучић је рекао да је било.Тачно је да није било покрета на северу, али шта су тражиле те снаге у јужној Митровици, где су доносиле наоружање и муницију а за шта ми имамо јасне доказе? Због чега су ту дошле? Шта је та демонстрација?", рекао је Дачић у емисији ОКО на РТС.

И онда сада, истакао је, "неки наши овде у Србији кажу - ето видите, КФОР је ипак демантовао Вучића".

"Па да ли ви више верујете косовским службама или КФОР-у, или верујете српским безбедносним службама које имају такве информације?", упитао је министар.

"Ми разматрамо сваку информацију која овде дође и веома озбиљно упозоравамо свакога - задатак међународног присуства је да спречи овакве мере Косова на економском плану али и да спречи сваку дестабилизацију. Зато, немојте да провоцирате Србију", поручио је.

Приликом потписивања Бриселског споразума, напоменуо је Дачић, у седишту НАТО-а је загарантовано да КФОР неће дозволити било каквим косовским оружаним снагама приступ северу Косова без њихове сагласности и без обавештавања челника српских општина.

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обука тзв. Косовских безбедносних снага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА