Најновије

ЧАЧКАЈУ МЕЧКУ И ТО ОНУ РУСКУ, НАЈОПАСНИЈУ! После хемијског напада на Алеп, милитанти гађали најважнији објекат на северу Сирије! (ВИДЕО)

Радикални милитанти гађали су електрану Ал-Зарах у северном делу Хаме, преноси Сиријска арапска новинска агенција (САНА).

Џихадиста (Фото: Јутјуб)

- Терористичке групе испалиле су две рунде граната, прве су пале на постројење, а друге на пут унутар њега, што је проузроковало велику материјалну штету на електрани - рекао је Али Хифа, директор електране "Ал-Зарах".

Електрана Ал-Зарах је један од кључних објеката цивилне инфраструктуре у централној Сирији. Она обезбеђује струју за подручја под владином контролом и под контролом опозиције у том делу земље.

Као одговор на ово ново кршење руско-турског споразума о деескалацији, артиљерија САА гранатирала је неколико положаја милитаната у градовима Ал-Заках, Латмина, Ал-Џанабира и Кафр Зита у северној Хами.

Напад на електрану Ал-Зарах долази само неколико сати након хемијског напада на град Алеп, када је страдало више од 100 цивила, укључујући и децу. Оба напада показују да преостали милитанти на северу постају све агресивнији.

Руски авиони започели страховито бомбардовање милитаната у западном Алепу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте промотивни видео Националног ослободилачког фронта (НЛФ), фракпције коју директно подржава Турска, а која се спрема за борбу са САА и Курдима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА