Најновије

НОВЕ ЗАБРАНЕ ПРИШТИНЕ: Заустављају све што је српско! На удару спортисти, сликари и хуманитарци!

Своју намеру да српски народ затворе у гето и приморају га да напусти своја огњишта осудила је и Канцеларија за Косово и Метохију која је истакла „да се Приштина више и не труди да прикрије фашистичку природу својих „мера“.

КПС (Фото: КПС)

Да одлука Приштине о увећању таксе за 100 одсто на производе из Србије и БиХ није економска, већ искључиво политичка са јасним циљем да се заустави све што је српско, знало се од првог дана, а последњи доказ за то је и враћање играча Одбојкашког клуба из Лознице са административног прелаза Јариње. Они су око поднева, били на прелазу у намери да дођу до Косовске Митровице где је требало да буде одиграна утакмица 10. Кола Прве одбојкашке лиге Србије.

Убеђивање са косовским полицајцима и тражење реалних разлога за забрану уласка трајало је више од три сата. Према речима Николе Радомировића, тренера и играча О.К. Косовска Митровица који је био на Јарињу, изјавио је „Новости“ да је од одбојкаша из Лознице тражено да имају одобрење Министарста за спорт Косова.

- Све спортске екипе из централне Србије које долазе на Косово и Метохију имају проблема, а нашим колегама из Лознице је поручено да не може да се игра српска лига на Косову и Метохији – рекао је Радомировић. Он је додао да ће о томе како ће ова утакмица бити регистрована, одлучивати Одбојкашки савез Србије.

Своју намеру да српски народ затворе у гето и приморају га да напусти своја огњишта осудила је и Канцеларија за Косово и Метохију која је истакла „да се Приштина више и не труди да прикрије фашистичку природу својих „мера““.

- Приштини и овом приликом поручујемо да неће моћи да заустави живот српског народа на Косову и Метохији, и да ће Срби, уз подршку своје државе Србије, проналазити начине да заобиђу и превазиђу њихове антицивилизацијске баријере. Екстремисти из Приштине могу да покушају да нашем народу ускрате хлеб, млеко, лекове и све остало што му је потребно за живот, могу да наше људе опашу и бодљикавим жицама, али Србе и њихову вољу за живот и опстанак на Косову и Метохији нико неће моћи да угуши и поколеба – наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Готово у исто време, терор и иживљавање косовсих власти на административном прелазу Мердаре, само са друге стране и при намери да напусте територију Косова и Метохије осетили су и представницима Дома културе из Грачанице којима је онемогућен одазак на изложбу младих сликара у Нови Сад.

Десеточасовном малтретирању на прелазу Јариње, у петак су били изложени и чланови хуманитарне организације „Српска солидарност храном“ при чему је једној од чланица Радмили Добривојевић позлило.

Шта ће Шиптари реализовати у јануару, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Србима на КиМ прети хуманитарна катастрофа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА