Најновије

ОДАТА ПОШТА АДЕМУ ЈАШАРИЈУ, КОЉАЧУ СРБА! Харадинај и Рама из Преказа послали монструозну поруку!

Представници косовске и Владе Албаније, након данашње заједничке седнице у Пећи, обишли су гроб оснивача тзв. Ослободилачке војске Косова Адема Јашарија у Преказу, а премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај је рекао да то место "уједињује Албанце".

Адем Јашари (Фото: Јутјуб)

Премијер Албаније, Еди Рама, рекао је да су данас у Преказу "у част славе и историје породице Јашари", пренео је портал “Индексонлајн”.

- Делимо славну историју ове породице и верујем да нема бољег места са којег свим Албанцима, где год да су, да честитам празник заставе са двоглавим орлом, симболом који треба да нас инспирише сваки дан - рекао је Рама.

Присутни су били председник парламента Кадри Весељи и представници породице Јашари.

Рифат Јашари је свим Албанцима честитао 28. новембар, Дан албанске заставе и изразио наду да ће Албанци, где год да су, увек бити заједно.Подсетимо, Јашари је страдао у марту 1998. када је српска полиција опколила кућу у којој се крио Јашари. У опсади су погинули и Адем Јашари и његов брат Хамза. Укупно је погинуло 38 терориста и 28 цивила, жена и деце, углавном чланова породице Јашари. 

Тада Адем Јашари показује своје право лице. Одбијајући да се преда, убија свог сестрића због "кукавичлука", а терористи жене и децу користе као живи штит, очекујући појачања из околних албанских села, као и општи устанак у Дреници. Међутим, то се није догодило, а Адем Јашари је свесно жртвовао чланове своје породице, без обзира на пол и узраст. Тог и таквог Адема Јашарија, криминалца, сеоског кабадахију и терористу, власти косовских Албанаца уздижу на ранг једног Скендербега.

Косово се припаја Албанији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је ликвидиран озлоглашени Адем Јашари

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА