Најновије

КРЕЋЕ РЕВОЛУЦИЈА ПРОТИВ ЗАЕВА: ВМРО-ДПМНЕ позива на масовне протесте

Лидер македонске опозиционе партије ВМРО-ДПМНЕ у Христијан Мицкоски позвао је присталице те странке на "свеопшту револуцију" против владе Зорана Заева.

Протест ВМРО-ДПМНЕ (Фото: Јутјуб)

Опозиција је раније за среду послеподне најавила протест у центру Скопља, а Мицкоски је рекао да ће протестом у центру Скопља почети "националну, економску, социјалну, образовну" револуцију против владе Зорана Заева, пренео је РТС писање македонског портала Плусинфо. 

Мицкоски је истакао да је дошло време за "економско и национално" буђење Македонаца и најавио да ће се протест из Скопља проширити и на друге македонске градове.

Највећа опозициона странка у Македонији суочава се са проблемима после парламентарних избора и формирања нове Владе Македоније пошто је неколико високих функционера те странке, укључујући и бившег премијера Николу Груевског, осуђено на затворске казне због злоупотреба службеног положаја.

Груевски је 11. новембра побегао из Македоније и, преко Албаније, Црне Горе и Србије, стигао у Мађарску, где је добио политички азил.

Како је Мађарска војска послата на српску границу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Митинг ВМРО-ДПМНЕ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА