Најновије

ПОРОШЕНКО САД ХОЋЕ ДА ПРИЧА С ПУТИНОМ: Кремљ: Ништа од тога, председник ће одлучити...

Руски председник Владимир Путин није телефонски контактирао са украјинским колегом Петром Порошенком откако су руске снаге заплениле три ратна брода украјинске морнарице у Керчком мореузу, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Петро Порошенко (Фото: сајт председника Украјине)

"Није било телефонског контакта између два председника", рекао је Песков на питање новинара агенције Тас с да прокоментарише извештаје да је Кијев наводно тражио телефонски разговор са Москвом после инцидента. 

Претходно је Порошенко казао да је тражио разговор са Путином, али да није добио одговор.

Путин је јуче телефонски разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел како би је информисао о околностима инцидента у Керчском мореузу.

Председник Русије огласиће се поводом Керчког инцидента у наредних неколико дана, изјавио је јуче Песков.

"Председник ће саопштити свој став у наредних неколико дана. Било би погрешно потценити опасност оваквих провокација", рекао је Песков.

Упитан зашто се Путин још увек није огласио, Песков је рекао да је руски председник одлучио да ће се огласити када буде сматрао да је неопходно. 

"Ово је веома озбиљна ствар за председника. Знате да је добијао темељне информације од наших граничара и специјализованих агенција још од почетка провокације. Међутим, када дође тренутак, председник ће пружити сва неопходна објашњења", рекао је Песков.

Према речима портпарола, прилика ће се указати на Самиту Г20 у Аргентини, којем ће Путин присуствовати од 30. новембра до 1. децембра. 

Руске снаге су 25. новембра заплениле три брода украјинске морнарице у Керчком мореузу, између Црног и Азовског мора, наводећи да су нелегално ушли у руске територијалне воде.

За то време проглашено је ратно стање у Украјини. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А пре три године су…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА