Најновије

АНТОНИЈЕВИЋ ПОРУЧУЈЕ: Бојкот избора је глупост - учествовањем им се мрсе конци! (ВИДЕО)

Београд није могао да дочека председника Кине Си Ђинпинга, већ су морали да буду довучени људи из Србије почашћени сендвичом и кока колом. Имају у Београду сигурно 200.000 гласача. Да је председник замолио све оне који их подржавају да изађу, он ни то није смео да уради, он не верује да би његови људи који га подржавају изашли на улицу, изјавио је Борислав Антонијевић, лекар, народни посланик и кандидат за градоначелника Београда листе „Ми - снага народа – проф. др Бранимир Несторовић“ током гостовања на каналу Прави одговор. 
Антонијевић

Антонијевић

Говорећи о изборним нерегуларностима, оценио је да ниједни избори нису били регуларни, али је рекао да је „бојкот потпуна глупост“, јер једино учествовањем на изборима „могу да им се помрсе конци“.

- Јел може нешто у овој земљи да се спроведе на регуларан начин? Мењају се изборни закони у току изборног процеса. Два дана пре закључења листа усваја се примедба да не могу да гласају они који не станују ту 11 месеци. Избори су расписани почетком априла, зашто тада нису расписани и локални избори, када је то потпуно логично? Остали локални избори су расписани три дана пред празнике. Па тај дан није изашао образац за оверу, па је сутрадан изашао, па није био добар... Па кад смо тражили оверитеље, речено нам је да су три дана сви оверитељи резервисани од стране СНС-а – каже Антонијевић. 

Он је прокоментарисао и то што је режим „скупио“ 19.000 потписа за Београд за један дан. 

- Нећемо сада математички да изводимо да је то немогуће. Потребно је да се скупи 3.000 потписа, не обазиру се на то да нема потребе да се оверава наредних 16.000 потписа. Само да се покаже сила. Коме показују силу? Народу? Нама који смо учесници изборног процеса? Који скупљамо потписе онако како треба? И ми знамо да то не може тако да се изведе, посебно што нисмо видели бесомучне редове по Београду где људи чекају у реду. Видели смо бесомучне количине кеса и кофера очитаних личних карата које су оверавали, али без људи – приметио је он и наставио: 

- Да ли схватају да ће доћи време да кажемо, хајде да узмемо те бирачке спискове у задњих десет година, да позовемо тим графолога, па ће ти оверитељи и нотари бити кривично гоњени, као и председници странака, јер су учествовали у делу фалсификовања потписа, докумената и изборних резултата и обмани народа. Да ли је то постало нормално да се бавиш нелегалним радњама и да то више нема никакве везе? – упитао је. 

Антонијевић је, говорећи о понудама које су одбили да формирају власт у Београду, рекао да људи са листе којој припада „нису трговци“, а „нису ни роба“. 

- Не можемо да тргујемо собом и гласовима оних људи који су нас подржали на изборима. Немамо право на то. Зашто? Зато што смо нешто обећали. Ако си обећао, немаш право да мењаш своје мишљење – нагласио је Антонијевић. 

Он је обећао, ако буде добио имао овлашћења, да ће укинути листе чекања за операције. Навео је и да полиција једва чека да ради свој посао. Рекао је да Вучић није ништа изградио, а успротивио се и баснословним пројектима попут ЕКСПО, рекавшио да он може да изађе и на 50 милијарди евра. Помињући непотребну градњу националног стадиона, казао је и да испод стадиона Звезде и Партизана леже кости, а о чему се ради погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Прочитајте ОВДЕ о Павићевој тврдњи да између СНС и прозападне опозиције постоји договор у вези избора

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА