Најновије

ЗАРОБЉЕНИ КУРДИ ОТКРИЛИ ЈЕЗИВУ ИСТИНУ: Док их џихадисти држе у казаматима на Еуфрату, Американци... (ВИДЕО)

Курдски борци Сиријских демократских снага (СДФ), које су недавно заробили припадници Исламске државе, убијени су и рањени у ваздушном нападу савезничких коалиционих и америчких снага док су били у затвору у граду Ал -Касмах.

Заробљени борци СДФ-а (Фото: Јутјуб)

Агенција “Амак”, која је повезана са Исламском државом, објавила је видео снимак који показује последице напада америчке коалиције на затвор у Ал-Касми. На снимку се види неколико повређених заробљеника који потврђују да су борци СДФ-а.

- Коалиција предвођена САД извршила је ваздушни напад како би нас се отарасила - рекли су у Амаковом видеу повређени борци СДФ-а.

Исламска држава је заробила на десетине СДФ бораца и команданата током недавних напада на положаје групе у долини Еуфрата. Сви заробљеници су Арапи, неки су били приморани да се придруже редовима СДФ-а. Велики број сиријских активиста СДФ-а је широко критиковао распоређивање углавном Арапа на линије фронта против ИД. Ово питање је било ствар спора између курдских група и арапског становништва у подручјима која су под контролом СДФ.

У току су жестоки сукоби на северу Хаме. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заробљени курдски борци у затвору Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА