Најновије

ДАЛЕКО ОД ИДЕАЛНОГ: Курди пукли, нови успон Исламске државе у Сирији! Ирачки ПМУ брани границу! (МАПА)

Објављена је нова мапа која даје општи преглед војне ситуације у Сирији и Ираку 3. новембра 2018. године.

Јединице народне мобилизације у јуришу (Фото: Јутјуб)

Током протеклих неколико дана дошло је до неколико кључних догађаја: Један војник је убијен, а још седам особа повређено у експлозији бомбе у западном Мосулу, у Ираку; У региону Макмур у Ираку 19 бораца Исламске државе је елиминисано у безбеднпосној операцији коју су извршиле владине снаге; 11 бораца Исламске државе је елиминисано у ирачкој области Вади ал-Тертар;

У сиријској покрајини Идлиб, Сиријска арапска армија (САА) извршила је нападе на положаје радикалних милитаната; Сиријске демократске снаге (СДФ) потпуно су зауставиле своју операцију против Исламске државе у долини Еуфрата. Коалиција предвођена САД распоредила је додатне трупе и опрему у близини града Кобанија и покренула патроле дуж турске границе у покушају да спречи турске нападе на положаје СДФ-а; Члан Градског већа Раке је убијен од стране ИД.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јединице народне мобилизације (ПМУ), познатије и као Ал Хашд ал Шаби, сачињене углавном од шиитских бораца, али и других лојалиста задали су жесток ударац џихадистима Исламске државе током ослобађања северног и западног Ирака. Сада помно прате ситуацију на сиријко-ирачкој граници.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА