Најновије

ЛИДЕР БОСАНСКИХ СРБА НА НИШАНУ! Спремају атентат на Милорада Додика! Он Сарајеву не верује!

Мирсад Вилић, координатор служби за безбедност БиХ, забранио полицији РС да чува Милорада Додика. На исти начин склонио и обезбеђење Александра Вучића у Поточарима и тако умало омогућио убиство председника Србије. Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, лако може постати мета атентата јер шефови безбедносних служби у Сарајеву раде све како би му укинули обезбеђење полиције РС која га тренутно чува!

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Цртање мете

Безбедносни стручњаци и високи функционери Додикове партије оцењују да је тешко поверовати да је реч о пукој случајности већ о веома озбиљној ситуацији и безбедносном ризику! Да се нешто опасно заиста спрема потврђује и сам Додик, који је рекао да не жели да га чува било ко осим полиције Републике Српске.

- Немам поверење у Сарајево и Вилићеву дирекцију. Значајан део њихових припадника усмерен је против РС. Немам намеру да будем глинени голуб! Нити желим да ме излажу као мету! Ако неко хоће да Председништво БиХ не функционише, може да поступа на овај начин. Без мог обезбеђења не желим тамо да идем - поручио је Додик.

Сташа Кошарац, високи функционер Додикове СНСД, каже да је реч о јако озбиљној ситуацији.

- Индикативно је то што Вилић није дао МУП РС да обезбеђује Вучића у Поточарима, где је нападнут, а сада идентичан сценарио понавља и за Додика. Закон врло јасно предвиђа могућност да полиција РС чува Додика и у Председништву БиХ, али увиђамо да Вилић, који је повезан с америчком амбасадорком, тумачи закон како њему одговара. Као да жели да створи инцидентну ситуацију. Рекао је да нико наоружан, па ни полиција РС, не може да уђе у Председништво БиХ. Не знам шта је циљ, можда хоће Додика да окруже својим доушницима и створе несигуран амбијент - упозорава Кошарац.

Амерички штићеници

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност Едуконс, оцењује да је јако интересантно то што Вилић и дирекција толико инсистирају на личном Додиковом обезбеђењу.

- На челу дирекције налази се Мирсад Вилић, који је у јуну 2015. забранио полицији РС да обезбеђује скуп у Поточарима, кад се десио напад на Вучића. Он и шеф Обавештајне агенције БиХ Мехмед Османагић штићеници су Амбасаде САД и зато до данас нису смењени због пропуста у раду. Па зар ико и помишља да ови људи треба да брину о сигурности Додика, која подразумева први прстен обезбеђења?! - подвлачи Бјеговић.

Злочинац Насер Орић ослобођен свих оптужби да је одговоран за стравичне покоље над Србима у Сребреници. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милорад Додик као гост емисије Телеринг

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА