Најновије

КИНА И ИРАН УНИШТИЛИ АГЕНТУРУ ЦИА: Начин на који су то учинили је најједноставнији могући

Десетине агената америчке обавештајне службе ЦИА је ликвидирано у Кини и Ирану, а њихово деловање је расветљено путем интернета.

Тајна (Фото: Pixabay)

Лист Дејли Телеграф је објавио чланак у којем пише да су десетине америчких агената ликвидирани у Кини и Ирану тако што су '’спољни непријатељи Америке'’ преко Гугла сазнали чиме се они баве и пресекли су им тајне канале комуникације.

Према наводима Yahoo News, у периоду од 2009. до 2013. године, ЦИА је доживела катастрофални неуспех у коришћењу тајних канала комуникације које су користили официри и агенти на терену.

Лист наводи да се ЦИА још увек није опоравила од тих грешака због којих је изгубила десетине људи по целом свету.

Интернет платворма за комуникацију војника је први пут примењена на Блиском Истоку и није имала широку примену, а постала је популарна због своје ефикасности, али је била далеко од савршенства.

Техеран је једноставним коришћењем Гугла пронашао веб-сајт који су посећивали агенти ЦИА за време мандата Барака Обаме, када су агенти ЦИА кренули у претраљгу иранских нуклеарних постројења. Једноставном употребом претраживача Иранци су пронашли тајне сајтове ЦИА. Касније је Иран ушао дубоко у шпијунску мрежу САД.

У исто време Кина је на исти начин ушла у траг локалним становницима који су радили за ЦИА и прикупљали податке на територији Кине, због чега је више од 30 њих погубљено.

Шта Израел крије од целог света, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Највеће грешке ЦИА

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА