Најновије

МОНАРХИЈА НА КОЛЕНИМА! Авијација Хута разбуцала у парампарчад колону саудијских агресорских снага! (ВИДЕО)

Снаге Јемена, које су савезник Хута, објавиле су да је испаљена ракета "Бадир-1П" на скуп коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом на западној обали Јемена.

Хути погађају пројектилом саудијске снаге (Фото: Јутјуб)

- Ракета, која има невероватну прецизност и користи паметну технологију, погодила је свој циљ убивши и ранивши велики број Хадијевих лојалиста и коалиционих трупа - наводи се у изјави.

Медијско крило Хута објавило је видео снимак који је снимио мали дрон. Видео приказује како је ракета погодила конвој коалиције под вођством Саудијске Арабије и њене јеменске савезнике високом прецизношћу. Експерти сматрају да је “Бадир-1П” копија иранске артиљеријске ракете на вођење “Фајир-5Ц”.

Неколико сати након ракетног напада, беспилотна летелица “Касеф-1” Јеменских ваздухопловних снага, које су такође савезник Хута, извршила је низ ваздушних удара на ваздухопловну базу “Краљ Калид” у југозападној саудијској покрајини Асир.

- Напад дроном резултирао је прецизним гађањем ваздухопловне базе у Саудијској Арабији, у којој су смештени ратни авиони непријатеља - рекао је Ал-Масирах из Ваздухопловних снага Јемена.

“Касеф-1” је копија иранског "Абабил-2", према извештају Групе за истраживање оружаних сукоба. Хути су употребили “Касеф-1” као самоубилачку летелицу када је први пут представљена 2017. године. Међутим, летелица је касније модификована да носи и баца пројектиле са малим пречником.

Хути нису објавили видео о нападу дрона. Међутим, Коалиција предвођена Саудијском Арабијом није коментарисала досадашње тврдње Јеменских ваздухопловних снага, што указује на то да је напад вероватно био успешан.

Ови нови напади били су јасан одговор Хута на напад Коалиције предвођене Саудијском Арабијом на Ал-Дајлами близу центра главног града Сане. Тада је коалиција лажно тврдила да су у ваздушним ударима уништили већину летелица Хута и ракетних система.

Тужна вест долази из ратом и глађу погођеног Јемена. Преминула девојчица симбол патње јеменског народа. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе у Јемену не престају. У току је можда и најважнија битка јеменског рата која може преломити исход рата и показати нам победника. Ради се о бици за лучки град Ходејду.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА