Најновије

НОВЕ НОТОРНЕ ЛАЖИ СИРИЈСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Велики број руских војника наводно погинуо у Деир ез Зору, а ево шта је права истина! (ВИДЕО)

Током протекла два дана, спекулације и гласине о новим "руским жртвама" појавиле су се у бројним сиријским медијима након што је снажна експлозија наводно погодила базу "Петог јуришног корпуса" Сиријске арапске војске (САА) у покрајини Деир ез Зор.

Руски специјалци у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према верзији "популарној" међу опозиционим медијима и активистима, експлозија је погодила "штаб" руске војске у близини контролног пункта Панорама југозападно од града Деир ез Зора, када је страдало најмање 5 руских бораца и рањено више сиријских и руских војника. Међутим, ниједан од извора који су ширили ове гласине није био је у стању да обезбеди било какве доказе који би потврдили овај инцидент.

Једина ствар која може допринети овим спекулацијама јесте да је експлозија била усмерена на Пети јуришни корпус (његова јединица је позната под називом “ИСИС Хунтерс”), која је позната као војна формација подржана од стране Русије. Неки владини извори тврде да није било експлозије близу касарне. Према званичној верзији, експлозија је проузрокована одлуком САА да елиминише велики број експлозивних направа, које су недавно пронађене у ослобођеним подручјима. Лажне гласине играју важну улогу у текућем пропагандном рату у сиријском сукобу. Прича из фебруара 2018. године са "бројкама" погинулих "руских бораца" један је од најбољих примера како непотврђене спекулације могу доћи до широке међународне публике.

Европом ће завладати муслимани, али погледајте ОВДЕ шта ће се потом десити.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте фантастичан спот и акцију руских специјалних антитерористичких снага у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА