Најновије

ЈЕЗИВЕ БРОЈКЕ! СТЕРИЛНО 250.000 СРБА! Неплодност код мушкараца је забрињавајућа! Разлози познати!

Чак 250.000 мушкараца у Србији је стерилно и тај број се утростручио за мање од 20 година, упозоравају домаћи стручњаци! Према њиховим тврдњама, у нашој земљи око 550.000 парова не може да има децу, а у више од 45 одсто случајева искључиви разлог за то је мушка неплодност. Лекари кажу да су основни узроци стерилности код Срба стрес, лоша исхрана, полне болести, али и последице НАТО бомбардовања 1999. године.

Секс (Фото: beeg)

Наш познати уролог др Александар Милошевић каже да је мушки стерилитет у Србији постао распрострањенији од женске неплодности, што је до пре само две деценије било незамисливо.

- У нашој земљи око 550.000 парова не може да има децу, а у 45 одсто случајева разлог за то је мушки стерилитет, у исто толико женски, а у десет одсто случајева то су неки други узроци. То значи да је око 250.000 мушкараца у Србији неплодно и ту се мисли само на оне који су у браку и који су покушавали да добију дете. А ко зна колико их још има који ни сами не знају да су стерилни. О каквом се проблему ради, говори и податак да смо пре само две деценије имали око 400.000 парова без деце, а да је у само 20 одсто случајева за то била крива мушка неплодност. Простом математиком, долазимо до рачунице да се за две деценије број стерилних Срба утростручио - упозорава Милошевић. Он наглашава да су у већини случајева мушкарци сами криви што су неплодни, јер не воде рачуна о свом здрављу.

- Погрешан начин живота је главни узрок стерилности. Стрес, нездрава исхрана, учестале полне инфекције уреаплазмом и хламидијом разлози су који директно воде у неплодност. Истина, један од узрока су и последице НАТО агресије, јер постоје истраживања која кажу да су токсини остали после бомбардовања утицали на иначе веома осетљиве репродуктивне органе мушкараца. Када се томе дода и генетика, долазимо до те страшне бројке од четврт милиона стерилних Срба - објашњава Милошевић.

Гинеколог и начелница породилишта у Клиници "Народни фронт" Снежана Ракић каже да су за драматичан пораст стерилитета код мушкараца највише криве полне болести.

- Велики број мушкараца хронично пати од инфекција полних органа и то је последњих година постала права пошаст. И када се заразе, због срама и немара не одлазе код лекара, већ запусте проблем, живе са инфекцијом, а не знају да бактерије попут хламидије и микроплазме директно утичу на неплодност. Када се обрате стручњацима, проблем обично већ постане нерешив - упозорава др Ракић.

Сексолог и психијатар Јован Марић каже да српски мушкарци због стреса имају све неквалитетнију сперму.

- Стресан живот са једне стране онемогућава да се сперматозоиди производе, а са друге стране мушкарци због њега имају све мање воље да упражњавају секс са својим партнеркама. А "ковач који не кује сваки дан" и није неки мајстор. У преводу, да би мушки полни органи могли да производе здраво и брзо семе, морају константно да раде, односно, мушкарци морају да имају редован секс. У супротном, семе постаје неквалитетно и успорено - сматра Марић.

Српски академик и економиста критиковао Вучићеву политику према страним компанијама. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО бомбардовање СР Југославије (Србије) оставило је велике психо-физичке последице на здравље нације

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА