Најновије

КУРДИ ПРЕД ТОТАЛНИМ КОЛАПСОМ: Наставља се офанзива Исламске државе, напади су неиздрживи (ВИДЕО)

Дванаесторица бораца курдских Сиријских демократских снага (СДФ) су погинули у изненадном нападу који је Исламска држава покренула против њих на истоку провинције Деир ез Зор.

ИД (Фото: Јутјуб)

Напад се десио у области Бахра близу Хаџина, у провинцији Деир ез Зор, а поред 12 погинулих бораца СДФ има и 20 рањених, док су губици Исламске државе занемарљиви.

У нападу су коришћени ауто-бомбе, самоубилачки појасеви и лака оклопна возила, а успели су да се привуку положајима СДФ захваљујући густој магли у тој области.

Подсећамо, Исламска држава је покренула офанзиву против курдских снага, које су у савезу са Американцима, у провинцији Деир ез Зор. Напад траје већ више од недељу дана, и Курди су само у првој недељи имали више од 70 мртвих бораца.

У исто време је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган најавио велику офанзиву против СДФ у долини Еуфрата, па је турска авијација извела серију напада на курдске борце.

То је довело до пребацивања дела трупа ка граници Сирије и Турске, те сада СДФ има још мање снага којима може да се супротстави Исламској држави.

Какво нуклеарно оружје крију Русија и САД, а да га нису објавили прочитајте ОВДЕ.

Извор: Qasioun news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА