Најновије

ПРВИ ЧОВЕК АЛИБАБЕ: Трговински рат САД и Кине је најглупља ствар на свету!

Америчко-кинески трговински рат је "најглупља ствар на свету", изјавио је данас Џек Ма, први човек Алибаба Холдинга, највредније азијске компаније чије се акције котирају на берзи.

Илустрација (Фото: Паблик/Правда)

Дефицит САД у трговини са Кином, за који амерички председник Доналд Трамп тврди да је разлог мноштва економских потешкоћа, помогао је креирању нових радних места у САД, а без њега би САД имале веће проблеме, поручио је Ма на Кинеском међународном сајму увоза у Шангају, а преноси Ројтерс.

Преоријентисање Кине ка увозном моделу ће, сматра он, бити "велики проблем за бројна предузећа, али ће такође донети добре могућности многим потрошачима".

Ма је, такође, навео да влада не би требало да брине због иновација, као и да су старији људи и успешни појединци често ти који страхују од технологије.

"Мој став је - не стрепите од технологије. Људи које брине технологија су, на првом месту, старији људи, на другом месту влада, а на трећем успешни људи, они је мрзе и страхују од ње", изјавио је Ма.

"Не видим никада да младе људе брине технологија", закључио је он.

САД и Кина су увеле тарифе на више милијарди долара вредан међусобни увоз робе, а Трамп је запретио увођењем тарифа на додатни извоз кинеске робе у САД, у вредности од 500 милијарди долара, ако трговински спор не буде решен, додаје британска агенција.

Прочитајте ОВДЕ шта је амерички аналитичар открио о ЦИА и Саудијцима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Контекст: Америчко-кинески трговински рат.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА