Најновије

Ану Брнабић чека висока функција у СНС

Председница Владе Ана Брнабић могла би да постане најближи сарадник председника Александра Вучића и у Српској напредној странци, сазнаје незванично "Блиц".

Ана Брнабић (Фото: mod.gov.rs.)

Поред сарадње на државним функцијама, Александар Вучић и Ана Брнабић могли би, према нашим сазнањима, убудуће да сарађују и унутар СНС. Дефинитивна одлука није донета, све је и даље на нивоу идеје, али Вучић све интензивније размишља да Брнабићевој повери неко од руководећих места у СНС.

- Вучић је задовољан залагањем и резултатима Ане Брнабић, а она је показала интересовање да постане члан странке. Лепо је прихваћена унутар СНС, а да ли ће до таквог расплета доћи, видећемо након најављеног подмлађивања странке. Сигурно да има и оних који ће бити против, али уколико Вучићева одлука буде да се она прихвати посла у странци, имаће подршку већине - каже извор из врха СНС.

Новинари нису успели да сазнају да ли би Брнабићева прво ушла у Председништво странке или евентуално добила потпредседничко место, јер засад нико о томе не жели да говори.

Читаву причу подгрејала је недавна изјава председнице Владе Србије да размишља о уласку у СНС.

- Морам да кажем да сам почела да размишљам да се учланим - рекла је премијерка.

Коментаришући тврдње председника СНС-а и Србије Александра Вучића да од највеће партије у владајућој коалицији није добила довољну подршку када су је нападали поједини опозиционари, Ана Брнабић је рекла да не осећа да јој та подршка недостаје и да је подршку добила на најважнијем месту - у Скупштини.

- Нисам члан СНС-а да бих причала о повлачењу Вучића са чела странке. Могу као његов сарадник да кажем да не бих волела да се повуче, јер је Вучић тај кохезиони фактор који побеђује различита мишљења и виђења у тој странци, а Србији је потребно јединство. И у СНС видим одличне и квалитетне људе, тако да верујем да ће та странка остати овако јака ма шта да се деси - рекла је премијерка.

На питање ко су одлични кадрови у СНС-у, Ана Брнабић је рекла да воли да ради са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем јер он има визију и зна шта ради.

Уље на ватру додао је и сам Вучић, који је на седници Главног одбора СНС рекао да странка треба да се подмлади и освежи.

- Они који нису поштено радили свој посао и који нису радили довољно биће смењени на следећој скупштини странке и уступиће место новим људима који ће умети да бране интересе странке и Србије боље и јаче. Тражим подршку и за додатно подмлађивање странке како би људи који до сада нису били на функцијама добили прилику да покажу шта знају и да наставе у још јачем ритму. Видим да се многи функционери не радују томе и зато тражим већи аплауз - рекао је Вучић.

Неки у СНС су се уморили, додао је, неки морају да буду и замењени, а неки нису одговорили изазову тешког времена.

- Спреман сам да пружим целог себе и да сваки дан посветим будућности Србије, али то тражим и од чланова СНС. Да се борите за будућност, да не кукате, да љубите стопе својих потомака, а не предака и да стварате нове вредности - казао је Вучић.

Премијерка: Важни су резултати

Постављено је премијерки конкретно питање да ли ће и када ући у СНС. "То питање важно је политичким аналитичарима. За грађане Србије то није тема о којој размишљају. Мени лично важни су пре свега резултати рада Владе како би сви грађани Србије живели боље и квалитетније, и то је кључно. Изузетно поштујем указано поверење и подршку СНС за оно што радим. Та подршка није условљена мојим чланством у странци. Понављам, једино што је важно јесу резултати", рекла је премијерка.

Конгрес наредне године

Ванредни конгрес Српске напредне странке 2019. године требало би да буде увод за редовне парламентарне изборе 2020. године. Још није одлучено хоће ли се прво ићи на парламентарне изборе, па онда на страначке или, као што се Александар Вучић залаже, да прво странка добије нову енергију за изборе 2020. године.

Русија започела пројекат изградње базе са људима и оружјем на Месецу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Срђан Ного: Да ли је Ана Брнабић потписала Даблински споразум?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА