Најновије

ПАКАО У ХОДЕЈДИ! Саудијска коалиција на корак да опколи град! Хути пружају жилави отпор! (МАПА/ВИДЕО)

Сукоби у близини јеменске луке и града Ал-Ходејде настављени су нападима коалиционих снага под вођством Саудијске Арабије и Уједињених Арапских Емирата који покушавају да освоје још веће подручје око њега у намери да потпуно опколе Хуте.

Интензивни сукоби су се одвијали близу трга Матахин, где су припадници “Ансар Алаха” (познатији и као Хути) и њихови савезници поново преузели бројне позиције од коалиционих снага.

Међутим, они нису били у стању да одмах натерају коалиционе трупе да се повуку са оближњих положаја. Истовремено, коалиционе снаге покушале су да заузму област Салаху, али у томе нису успели.



Према извештајима са терена, у периоду од 4. до 6. новембра, ратни авиони коалиције извршили су до 200 напада на положаје снага “Ансар Алаха” на том подручју. За сада се овај покушај коалиције да се заузме град ал-Ходејда, показао успешнијим од претходних.

Хути су се суочили са бројним проблемима, који се углавном односе на недостатак оружја, као и предностима коалиције у људској и војној опреми. Истовремено, проблем напредујућих коалиционих снага је ужа линија фронта источно од ал-Ходејде. Њихове позиције су рањиве контра-нападима из северног и источног правца. Јеменски извори очекују да ће Хути ускоро искористити ову рањивост.

Речи руског генерала уздрмале Израел. Погледајте ОВДЕ шта је поручио.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Све већи сукоби на периферији Ходејде. Ансар Алах настоји свим могућим средствима да спречи улазак коалиционих снага у град, јер би то значило потпуно одсецање било какве помоћи снагама Хута.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА