Најновије

ЗАВЕРА СКРИВАНА 15 ГОДИНА: Енглески снајпериста извршио атентат на Ђинђића!

Дан пред убиство Зорана Ђинђића, 11. марта 2003. године, на београдски аеродром слетео је приватни авион са 19 мистериозних путника.

Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Наредба је гласила: Нико од њих не сме бити легитимисан. Изашли су из летелице и право с писте, џиповима са дипломатским таблицама, превезени су на непознату локацију.

- У авиону, чији долазак нигде званично није најављен, било је 18 специјалаца и један изразито плав човек. Био је то Енглез, снајпериста по имену Хил – открива извор, у то време високопозициониран у једној од српских обавештајних служби.

Према његовим речима, иза свега стоје двојица западних обавештајаца, Ендру Монктон (Ми-6) и и Дејвид Блек (ЦИА), који су, како се види из претходно објављених транскрипата.

- Тај најмистериознији путник, Енглез, трудио се да буде најмање упадљив. Имао је плаву косу, презивао се Хил, а касније се испоставило да је управо он био снајпериста чији је метак био намењен Ђинђићу. Из свега што сам касније чуо, највероватније је управо он испалио онај фамозни трећи метак – каже бивши обавештајац.

За боравак 19 људи наводно су опремљене две сигурне куће у Сурчину. Њих 18 је било на једном месту, а снајпериста Хил на другом.

- По свему судећи, ови људи били су у згради супротно од оне у Адмирала Гепрата и на једном прозору био је управо снајпериста Хил. У његовој згради, као екипа за подршку, био је тим од пет специјалаца, док су у аутомобилу испред седела још двојица. У згради суда, преко пута Владе, била је још једна екипа. Одмах после атентата врло брзо сви су напустили лице места и Србију, што није било тешко, с обзиром на то да су границе затворене тек три сата након ликвидације премијера, а и истрага је била усмерена у потпуно другом правцу – каже извор.

Хил је наводно био тридесетогодишњак, средње висине, ситније грађе, кратко ошишан и са изразито плавим и продорним очима.

Лазански каже да се државе Његоша и Мила само се случајно исто зову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА