Најновије

БАНДИЋ СЕ ПЕРЕ: Ако је толико црн, зашто Палму полиција није зауставила на граници и вратила у Србију?

Градоначелник Загреба Милан Бандић, под притиском деснице и ветерана, извинио се данас због тога што је прошле седмице угостио спског политичара Драгана Марковића Палму.

Палма и Бандић у Загребу (Фото: Јутјуб)

Извињење од Бандића је најпре тражио бивши ХДЗ-овац, сада градски одборник у загребачкој скупшти, Златко Хасанбеговић, а потом и хрватски ветерани.

Бандић је уз извињење рекао да Марковића не би позвао у посету и угостио да је знао шта је, како је навео, Марковић радио деведесетих.

- Кад су бранитељи у питању нећу прогутати једну жабу него 100 жаба. Знао сам да је господин Драган Марковић Палма петоструки градоначелник Јагодине и заступник у Скупштини, али нисам знао да је био на свадби код Аркана, да је Арканов пријатељ. Немам појма о томе - рекао је Бандић на конференцији за новинаре.

Да је, како је рекао, знао с ким је све Марковић у Јагодини пио кафу 1991, 1992. и 1993. године "нормално да не би то радио".

Поручио је да се Домовински рат завршио, Хрватска је, казао је, у том рату победила и једине "персоне нон грата" у Хрватској су ратни злочинци.

- Ако је толико црн, зашто Палму полиција није зауставила на граници и вратила у Србију? -упитао је Бандић.

На посету Марковића Палме осврнуо се и начелник Градске полиције Миро Лацо који је на питање новинара да ли је знао ко је Марковић, одговорио да његова функција није да анализира такве особе и њихову историјску улогу.

Шеф загребачких ветерана Миодраг Демо рекао је да би упозорио градоначелника да је знао за ту посету.

- Је ли он био злочинац, припадник Арканове јединице, ја то не знам - додао је Демо и истакао да институције правне државе морају одрадити свој посао, пренела је ХИНА.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Додик одбио да се сретне са амбасадором Аустрије у БиХ Мартином Памером!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бандић: Волим ја Београд.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА