Најновије

И БОСАНЦИ ЗАБРИНУТИ: Одлука Косова ће наићи на свеопшту осуду у региону и изазвати ЕУ!

Министар спољних послова Босне и Харцеговине Игор Црнадак изјавио је данас да је одлука Владе Косова о увођењу посебне таксе од 10 одсто на све производе који се увозе из БиХ у потпуној супротности принципима слободне трговине у региону, као и генералним принципима унапређења регионалних односа.

ЕУ (Фото: Pixabay. com)

„БиХ ће на ову одлуку власти у Приштини реаговати у оквиру механизама Централноевропског уговора о слободној трговини (ЦЕФТА), а ја ћу тражити да се ова одлука Приштине уврсти на дневни ред састанка министара иностраних послова западнобалканске шесторке, који ће се 29. и 30. новембра одржати у Црној Гори“, наводи се у писаној изјави шефа дипломатије БиХ.

Црнадак је рекао да очекује да ће одлука косовских власти наићи на свеопшту осуду у региону, јер је реч о опструкцији развоја економије и односа у региону уопште.

„Посебно је забрињавајућа чињеница да се одлука Приштине не односи на цели регион, већ само на две земље које нису признале независност Косова, што даје додатну политичку димензију овој одлуци“, рекао је он.

Црнадак је рекао да ће одлука владе Косова произвести одговарајућу реакцију Европске уније, да би се то питање што пре превазишло, пренео је РСЕ. Влада Косова је у уторак усвојила одлуку о увођењу заштитних мера за увоз свих производа који се производе у Србији и БиХ.

Мера подразумева таксу од 10 одсто на све производе који се увозе на Косово, а пореклом су из Србије и БиХ. Европска унија позвала је данас Косово да опозове одлуку о увозним таксама.

Прочитајте ОВДЕ како су браћа Шпанци показали Шиптарима где им је место?

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Косово јесте највећа препрека Србији на путу ка ЕУ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА