Најновије

УХВАЋЕНИ У НАМЕРИ И ПОБИЈЕНИ НА ВРЕМЕ: Сиријска војска спречила остварење крвавог плана џихадиста! (ВИДЕО)

Џихадистички побуњеници покушали су да ојачају своје положаје у северозападној области Хаме. Предвођени Хаџат Тахрир Ал-Шамом и Туркестанском исламском партијом, џихадисти су ухваћени надомак положаја сиријске војске у близини града Ал-Масана.

Џихадисти Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: Јутјуб)

Војници Сиријске арапске армије отворили су ватру на џихадисте, присиљавајући их да се брзо повуку пре него што би могли да стигну до владиних линија у овом делу северозападне Хаме. Према извештају из Хаме, Сиријска арапска војска успела је да убије и рани неколико џихадиста који су учествовали у данашњем нападу.

Видео испод: Интервју са исламским ратником и џихадистом плаћеником из Русије

Након неуспеле инфилтрације од стране џихадистичких снага, сиријска војска је наставила са гранатирањем северне Хаме. Сиријска арапска армија је у великој мери напала одбрану џихадиста ракетама “земља-земља” и артиљеријским гранатама, ударивши на бројне позиције у близини градова Ал-Латамина, Лахаја и Кирбет Ал-Накоус.

Видео испод: Један од старијих снимака на коме се види како џихадисти разних група нападају положаје сиријске војске и заробљавају велики број припадника САА

Овај најновији сукоб долази само 24 сата након што су џихадисти покушали да се инфилтрирају на положаје Сиријске арапске армије у близини Кирбет Ал-Накоуса на северозападу Хаме.

Италијански парламент усвојио уредбу против миграција. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сукоб прса у прса, милитаната ФСА и сиријске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА