Најновије

ВЕЛИКЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ АЛ КАИДЕ У ИДЛИБУ: Џихадисти Хаџат Тахрир ал Шама оштре ножеве! Спремају се за наставак рата! (ФОТО)

Сиријски представник Ал Каиде спровео је војне вежбе у западном делу Идлиба, за мање од две недеље након сличних вежби у јужним деловима покрајине.

Џихадисти Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: South Front)

Раније познатији као Нусра Фронт, Хаџат Тахрир ал-Шам објавио је фотографије војних вежби коју су спровеле његове "елитне снаге" употребом тешког и лаког оружја, укључујући тенкове и оклопна возила. Да ли су се вежбе одвијале у зони демилитаризације, још увек није познато. Међутим, према непотврђеним извештајима, објављене фотографије су начињене на планини Завија.

ХТШ је раније објавио службену изјаву којом одбацује недавно закључени споразум о Идлибу између Русије и Турске, обећавајући да ће наставити борбу против сиријске војске и њених савезника. Руско министарство иностраних послова оптужило је џихадисте у северозападној Сирији у четвртак због покушаја разбијања споразума о деескалационој зони Идлиб.

- У Идлибу још увек постоје милитанти Нусра фронта који не заустављају своје намаре да униште споразум који је договорен између Русије и Турске - рекла је Марија Захарова, портпарол министарства иностраних послова.

Дана 31. октобра портпарол руског министарства одбране генерал Игор Конашенков изјавио је да Турска није испунила све своје обавезе у вези са споразумом о Идлибу који је успостављен 17. септембра у Сочију.

- Анкара није успела да спроведе све обавезе које Споразум о Идлибу прописује у погледу успостављања демилитаризоване зоне покрајине, али су имали опипљиве напоре у том погледу – рекао је Конашенков.

Снаге Уједињених Арапских Емирата ушле су у Ходејду. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска војска је знајући шта се може десити већ пребацила своју војну технику, механизацију, трупе и средње и тешко наоружање у области на ободима демилитаризоване зоне Идлиб

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА