Најновије

Е ДА СМО ОВО ЗНАЛИ РАНИЈЕ: Само комадић овога додајте у чај и ево шта ће се десити!

Уколико имате проблема са затвором или вам је неопходна додатна енергија у току дана, а не желите да се претрпавата са храном, имамо идеалан рецепт за вас.

Чај (Фото: pixabay)

Скувајте ваш омиљени чај и у њега додајте малени комадић маслаца.

Подиже ниво енергије

Главна сврха чаја с маслацем је да ти пружи више енергије. Кофеин у чају, а и маслац који садржи здраве масноће, напуниће резерве енергије.

Пун је антиоксиданса

Чај ће дати дневну дозу антиоксиданса. Они штите тело од слободних радикала који нападају ћелије. Антиоксиданси смањују, на пример, ризик од можданих болести или карцинома.

Помаже код мршављења

Да, добро сте прочитали. Чај од маслаца може на неко време да „смири“ апетит. Стимулише измену материје и даје осећај ситости. Ако си јако гладна пре ручка, ту је чај од маслаца који ће помоћи да се издржи дан.

Јача срце

Ако поједете велику количину маслаца, повећаћете холестерол у крви. Али, у мањим количинама је маслац добар за тело, јер садржи линолну киселину која смањује холестерол. А то је добро за срце.

Помаже код затвора

Масноћа из маслаца може да помогне код проблема затвора. Када се унесе масноћа у тело, оно производи жуч. А жуч делује као средство за чишћење и помаже да јело брже "прође" кроз тело.

Рецепт за чај с маслацем:

За овај напитак треба најприје направити чај тако што ћете у литар прокључале воде ставити 5 грама црног чаја. Традициолано се у Тибету користи маслац од јака, али можете додати 50 г чистог домаћег маслаца. Додајте још 200 мл млека и кашичицу соли у чај, и добро све измиксајте.

Опрез! Успркос свим позитивним деловањима чаја с маслацем, пијте га у малим количинама. Немој га уопште пити уколико имате проблема с високим холестеролом, или уколико патите од дијабетеса или имате вишак килограма. Чај с маслацем садржи кофеин и со, претерана конзумација је нездрава!

Да ли сте знали да расположење утиче на вашу тежину? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Црни чај помаже код проблема са хемороидима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА