Најновије

ХАОС У БУДВИ! ПАЦОЛИ НАПРАВИО СКАНДАЛ! Нове претње и уцене на рачун српског народа! Ако се Србија и БиХ не сложе, мораћемо...

Министри спољних послова балканске шесторке потврдили су током јучерашњег састанка у Будви да је будућност региона у ЕУ, те да је то једини оквир који гарантује даљи развој и стабилност региона и Европе. Међутим, није све прошло у протоколарно мирној атмосфери.

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли тражио је да се у заједичку изјаву са састанку унесу одређене измене, на шта су негативно реаговали његов колега из БИХ Игор Црнадак и српски представници на састанку. Пацоли је тражио узајамно поштовање “Косова” у спровођењу ЦЕФТА споразума, а подржао га је албански колега Дитмир Бушати. Албански министар спољних послова је оценио да је Пацолијев предлог добар и да представља компромисно решење. Након краће дебате, Бушати је рекао да ако се Босна и Србија не сложе са овим предлогом, Албанија и Косово ће морати да "штите своје интересе", што неће допринети компромисном решењу. Он је такође запретио да ће Албанија стати на страну Косова по свим питањима и тако онемогућити креирање заједничког  текста.  Састанак је на крају завршен заједничким саопштењем, након што су, како наводе албански медији, Србија и БИХ пристале на компромисно решење.

Посланици гласају о промени Устава. Предлог закона стигао на скупштинску процедуру. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Kosova Online, Alo

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Беџет Пацоли и Агим Чеку су држали нарко картеле у Колумбији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА