Најновије

ЛАВРОВ О ОДНОСИМА СА ВАШИНГТОНОМ: Нема љубави на силу

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да ће Москва сачекати следећу прилику за одржавање састанка Владимира Путина са америчким председником Доналдом Трампом, јер, истиче, "нема љубави на силу".

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Коментаришући одлуку Доналда Трампа да у последњем тренутку откаже заказани састанак са Владимиром Путином током самита Групе 20 у Аргентини, Сергеј Лавров је рекао да није на њему да оцењује понашање америчког председника, који је, у себи својственом стилу, написао твит из којег је цео свет сазнао ту вест.

Сумњам да је то корак који ће допринети решавању читавог низа важних међународних проблема, али, природно, нема љубави на силу", рекао је Лавров за телевизијски канал Русија 24, преноси Спутњик.

"Ако унутрашња ситуација, и притисак русофоба попут Украјине и њених спонзора, омета председника САД да нормално развија односе са председником Русије, о чему се у више наврата изјашњавао, онда ћемо чекати нову прилику", закључио је Лавров.

Састанак Путина и Трампа био је планиран за суботу.

Међутим, Бела кућа је у четвртак саопштила да је амерички председник одлучио да га откаже после разговора са државним секретаром Мајком Помпеом, саветником за националну безбедност Џоном Болтоном и шефом кабинета Џоном Келијем.

Нову руску ПВО ракету можете видети ОВДЕ.

Извор: РТ/ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Светски лидери на самиту Г20 у Аргентини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА