Најновије

ПОРОШЕНКО МИСЛИ ДА ЈЕ ЈАЧИ?! Појачали смо безбедност због руског тестирања поретка!

Украјински председник Петро Порошенко изјавио је да је његова земља појачала безбедност на кључним инфраструктурним локацијама.

Петро Порошенко (Фото: Сајт председника Украјине)

Безбедност је појачана на локацијама као што су нуклеарне електране и луке у Црном мору, због, како је навео, "руског тестирања светског поретка".

Русија и Украјина међусобно се оптужују за инцидент у Керчком мореузу, где је Москва 25. новембра запленила три украјинска брода, што је изазвало кризу због које су се појавили страхови од ширег конфликта. 

Порошенко је данас поново оптужио Русију за нагомилавање велике војне силе у источној Украјини, која је под контролом проруских снага, и на Криму, који је Русија припојила 2014. године, наводи Ројтерс. 

"Русија је распоредила копнене снаге са око 80.000 руских војника, око 1.400 артиљеријских и ракетних система, 900 тенкова, 2.300 оклопних возила, око 500 авиона и 300 хеликоптера", навео је Порошенко на свом налогу на Твитеру. 

Он је додао да је Украјина појачала безбедност на кључним инфраструктурним локацијама, као што су нуклеарне електране и хидроелектране, хемијске фабрике и луке у Црном и Азовском мору. 

Украјинска телевизија приказала је данас Порошенка како представља нове и ремонтоване војне авионе, хеликоптере и дронове, намењене украјинској војсци.

Прочитајте ОВДЕ чиме је амерички новина био шокиран у Мариупољу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта Лазански каже о кризи између Русије и Украјине.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА