Најновије

"СНС у шоку након суботњег протеста"

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је синоћ, на оснивању општинског одбора Чукарица те странке, да је СНС у шоку након успелих и масовних грађанских протеста прошле суботе.

Протест опозиције (Фото: Јутјуб)

Истакао је да је власт очекивала на том скупу око две хиљаде људи, а да се појавило најмање седам пута више.

„Председник Србије Александар Вучић сада прети ванредним изборима, јер покушава да нађе одговор на чињеницу да у Србији поново постоји критична маса за протесте, као и због убрзаног раста рејтинга Савеза за Србију. Прихватићемо изазов ванредних избора, али само ако су фер и поштени. У супротном, нека Вучић на изборе иде са својом лажном опозицијом, ЛДП и СРС, нека се са њима игра демократије и државе“, рекао је Јовановић.

Потпредседник Јовановић је нагласио да ће Народна странка и Савез за Србију подржати нове грађанске протесте који су најављени за наредну суботу, на којима ће се изразити протест против свеопштег насиља које власт користи као средство политичке борбе, али и против узурпације РТС-а, који одавно више није јавни сервис у служби свих грађана.

Потпредседник Народне странке и прослављени драмски писац Синиша Ковачевић истакао је важност фер услова изборног процеса.
„Какви ће то избори бити када ћете моћи да гледате Вучићев лик на пет националних телевизија? Ако ће бити фер, ако ће бирачки списак бити тачан, ако ћемо имати приступ медијима, онда можемо да изађемо на изборе“, рекао је Ковачевић.

„Ово је време куге. Држава се урушава, нестају границе, одлазе млади. Морамо очистити задах неслободе који се раширио по Србији. Не дајмо овој прелепој земљи да пропадне“, поручио је Ковачевић.

Нове мере угрозиле би будућност и Срба и Албанаца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА