Најновије

АУ, ИРАНЦИМА ЈЕ НАЈВЕЋИ... Амери шизе од беса! Хистерични Помпео променио боју на лицу!

Амерички државни секретар Мајк Помпео позвао је Уједињене нације да се усредсреде на ограничење ракетног развоја Ирана, док је говорио на заседању Савета безбедности у Њујорку у среду.

Иранци (Фото: president.ir)

У свом обраћању, Помпео је тврдио да је Иран "највећа балистичка сила на Блиском истоку" и да имају највећи арсенал, "више од 10 система балистичких ракета у свом поседу или у развоју".

- Ризикујемо безбедност наших људи ако Иран настави са унапређивањем балистичких ракета. Ризикујемо ескалацију конфликта у региону ако не успемо да их одвратимо од тога - упозорио је он.

Помпео је рекао: "Вашингтон" покушава да сарађује са свим осталим члановима Савета како би се у Ирану поново успоставило ограничење за балистичке ракете 2019. године. Он је такође позвао Савет да задржи ембарго Уједињених нација на оружје према Ирану до 2020. године.

Реагујући на ову изјаву, руски изасланик УН-а, Василиј Небензја, истакао је да су Резолуцијом Савета безбедности УН 2231 Ирану забрањене "активности везане за балистичке ракете способне да лансирају нуклеарно оружје".

- Ракете уопште нису забрањене - додао је он.

Небензја је такође изјавио да се УН сада суочавају са "парадоксалном ситуацијом" у којој "само један члан" Савета безбедности не само да одбија да примењује одлуке тела, већ такође тражи да присили друге чланове да прате његов пример.

Британци тестирали нову ракету за авионе класе “Тајфун”. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ирански амбасадор при УН јавно осудио САД да подижу тензију и додатно загревају напету ситуацију у Персијском заливу и на Блиском истоку

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА