Најновије

Оно што је Нејмар урадио на крају меча Звезда - ПСЖ је разгневило целу Маракану! (ВИДЕО)

Није тек тако Нејмар да Силва Сантос Жуниор најскупље плаћени фудбалер света. Један је од најбољих играча данашњице. Али, на понашању би још морао да поради. И, притом се овде не мисли на чувена ваљања на Мундијалу, већ на оно што је урадио у завршници меча 6. кола Лиге шампиона, Црвена звезда - ПСЖ.

Да су "свеци" огромни фаворити, знало се и пре првог дуела ових тимова, у Паризу. Знало се и после оних 6:1 на "Парку принчева" ко је далеко ближи победи на Маракани у последњем, завршном колу групне фазе елитних надметања. Чак и када су саопштени састави тимова за тај меч на нашем највећем стадиону, а на клупу ПСЖ-а послати фудбалери који на тржишту трипут више вреде од целокупног играчког кадра Црвене звезде, знало се да је Нејмар "газда" на терену и да неретко има протекцију судија, о чему је врло отворено говорио и Звездин дефанзивац Милош Дегенек после утакмице.

Али, једно је када сте мајстор са лоптом, а сасвим друго какви сте када је немате. Не само у фудбалском, већ у људском смислу.

Пред сам крај меча на стадиону "Рајко Митић", док су "свеци" водили са 1:3, а пре него што је другом минуту судијске надокнаде Килијан Мбапе поставио коначних 1:4 у корист гостију, Нејмар се у две ситуације понашао прилично - просто. Простачки је можда прегруба реч, али...

Најпре је био у дуелу са стрелцем Звездиног поготка, Марком Гобељићем. Уз аут-линију су се споречкали око лопте, Бразилац је надмено кренуо ка ривалу у стилу "Знаш ли ти ко сам ја!?", а "делијама" популарни "Гобеља" се није дао, већ узвратио истом мером. Не треба ни давати на себе када надменост наступи са толико самоуверености "да јој се све може".

И, таман што се то примирило, кад, слична ситуација, само што је најскупљи играч свих времена био у дуелу са Гораном Чаушићем.

Овога пута се Нејмар није зауставио само на уношењу "у лице" Звездином фудбалеру, већ га је после пола секунде гледања у очи - са таквим подсмехом погледао и окренуо се, да је то изазвало бес многих на "Маракани".

Било је по друштвеним мрежама и оних уверених да ће славни Бразилац због потцењивања супарника на крају "проћи уз понеки шамар", срећом - физичког сукоба није било, нити треба да га буде на стадионима и ван њих. Али, остао је снажан утисак да такво понашање чувеног играча уопште није било примерено ни елитном надметању, ни клубу који претендује на титулу у Лиги шампиона, а ни једном репрезентативцу Бразила, земље у којој се, некако одувек, играо најлепши фудбал.

Фудбал уме да буде и једна необично лепота живљења, само... У тој лепоти - нема места за смејање слабијима од себе. У фудбалском смислу, Звезда то свакако јесте када се гледа однос ње и ПСЖ-а. Међутим, када је о понашању реч, укључујући и оно "Не дам на себе", како комплетног тима црвено-белих, тако и Гобељића и Чаушића када је Нејмар прибегао мангуплуку, Звезда је показала да је, што се тиче достојанственог држања, на истом нивоу као и један од најскупљих тимова икада окупљених у спорту.

Прочитајте ОВДЕ како су Французи били најавили овај меч.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА