Најновије

МА, КАКАВ БЕШИКТАШ, "МАРАКАНА" ЈЕ ПРАВИ ПАКАО! Француски новинар током утакмице гледао само у делије!

Знали су Французи где долазе и шта их чека на највећем српском стадиону. За разлику од неких колега из других земаља, њих није занимало ни колико је "Маракана" стара, ни када је последњи пут реновирана, јер су гледали у оно на трибинама, а тамо је био - "пакао"!

Маракана је прави пакао (Фото: Јутјуб)

- Београдски пакао! Тако смо представили стадион "Рајко Митић" и нисмо погрешили. Некадашња "Маракана" можда више неће угостити 100 хиљада људи као што је било у прошлости, али ових 55.000 "лудака" који су се окупили на овом застарелом објекту нису само обични навијачи, него фанатици. Од првог до последњег минута - сви стоје! Не усуђујемо се да замислимо шта би било да је модернији стадион, затвореног типа, са трибинама ближим терену - писао је Кристоф Ремизе из "Фигароа".

Кореографија на почетку утакмице је посебно импресионирала госта из Париза.

- Док су тимови излазили на терен на стадиону се појавила кореографија која је покривала сваки ћошак Маракане! Свих 360 степени! Раскошно! У знак сећања на победу Црвена звезде на Олимпиком стајала је година - 1991. Такође, ту је био и натпис на француском у коме српски навијачи жале што Француска није више иста држава, она којој се захваљују савезништво у Првом светском рат од 1914. до 1918. године.

Прича о навијачима Бешикташа као најватренијим у Европи сада је дефинитивно отишла у историју.

- Невероватни навијачи, невероватна атмосфера... Ниво Бешикташа? Ма, ово је без размишљања далеко јаче. Укратко: навијачи Црвене звезда су невероватно верни свом клуб! И то на сјајан начин! Атмосфера је била изузетна, невероватна... Снажније од Енфилда и Сао Паола. Атмосфера која се претворила у лудило када је Звезда постигла гол. Ерупција! Осећали смо се као да нам пуца тло под ногама. Као да пропадамо, да се све руши.

Ни када је ПСЖ постигао трећи гол и преломио меч, атмосфера на трибинама се није променила.

- 55.000 навијача је наставило да пева из свег гласа! Овацијама поздравили своје хероје на крају меча упркос што су изгубили убедљиво, што су испали из Европе, што су завршили серију од 32 меча без пораза у Београду. Срећом, играчи ПСЖ нису дозволи да их ухватило лудило стадиона. Какви фанатици! Маракана је топ! Људи, певају и даље на стадиону - завршио је импресије из Београда новинар "Фигароа".

Оно што је Нејмар урадио на крају меча Звезда - ПСЖ је разгневило целу Маракану! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: sport24.lefigaro.fr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА