Најновије

СВЕ ЈЕДИНИЦЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ СПРЕМНЕ ДА СПРОВЕДУ СВАКО НАРЕЂЕЊЕ: Шиптари, САД и Британци хтели би да чују све осим овог! (ВИДЕО)

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске у касарни "Топлички устанак" у Куршумлији, а након тога и припаднике Војске Србије на бази "Велики трн“ у Копненој зони безбедности.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Александар Вулин је, након обиласка, истакао да је у Копненој зони безбедности стање мирно и под потпуном је контролом наше војске.

"Све наше јединице испуњавају све своје задатке, спремне су да спроведу свако наређење и да заштите наш начин живота, мир и сигурност сваког становника Републике Србије", истакао је  Вулин. 

Командант 37. механизованог батаљона потпуковник Грујуца Вуковић истакао је да на бази "Велики трн" припадници тог батаљона обезбеђују административну линију у зони одговорности базе.

"Основни задатак припадника батаљона и саме базе "Велики трн" је спречавање илегалних прелазака преко административне линије. На базу долази потпуно оспособљено, обучено и мотивисано људство. Сви припадници батаљона, а посебно састав базе на којој се налазимо, су оспособљени и спремни за извршавање свих задатака који су додељени од претпостављене команде", нагласио је потпуковник Вуковић.

У касарни "Топлички устанак" министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су приказу обуке 37. механизованог батаљона, а затим су обишли и спомен-обележје погинулим припадницима војске у агресији НАТО и богослужбени простор.

У бази "Велики трн" министар одбране и начелник Генералштаба присуствовали су приказу рада органа обезбеђења, а данашња посета била је прилика и за разговор са војницима на тој бази. Данашњем обиласку присуствовао је и командант Треће бригаде пуковник Слађан Стаменковић.

Министар одбране Александар Вулин упутио је писма министрима одбране 53 земље у којима их је позвао да спрече најављено формирање такозване војске Косова и покушај прављења, како је навео, још једне паравојне формације на простору Косова и Метохије.

Александар Вулин је тим поводом рекао да неосуђени терористи хоће да добију армију и да злочине за које нису били осуђени још једном понове, али, како каже, овај пут у форми армије.

Наглашава да је за Србију је то апсолутно неприхватљиво и да би морало да буде неприхватљиво и за међународну заједницу.

"Да нико не би могао да каже једног дана да није знао шта се дешавало на простору КиМ, послао сам писма министрима одбране 53 најважније земље света. У писму се јасно каже шта се спрема на КиМ, колико је опасно правити паравојску, колико је такозвана војска Косова нешто што може значајно да поремети стање мира на КиМ, али и у читавом региону", истакао је Вулин.

Министар је нагласио да читав свет зна и мора да зна да се на КиМ покушава да створи терористичка организација која ће, каже, себе називати некаквом војском.

"А прави се само из једног разлога - за обрачун са Србијом и за обрачун са Србима, ни због чега другог и ни због кога другог", подвукао је Вулин.

Додао је и да се обратио својим колегама очекујући да ће они информисати своје владе, те да очекује од њих да ће заштитити међународно право, али и заштити војничку струку и професију.

"Јер ако се од исламске државе не прави војска, не може се правити ни од терористичке ОВК'', закључио је министар.

Ратко Младић је мислио да умире и имао је само једну жељу! После 20 дана доживео најболнију издају. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА