Најновије

ПАПА СТИЖЕ У ЦРНУ ГОРУ: Ватикан је пријатељ, а СПЦ главни проблем

Поглавар Римокаталочке цркве папа Фрања највероватније ће посјетити Црну Гору у мају наредне године.

Мило и папа (Фото: Јутјуб)

Како сазнаје портал ИН4С, папа ће посетити Црну Гору у оквиру обиласка држава региона.

Папа у Црну Гору долази на позив црногорске власти.

Подсећамо, црногорски председник Мило Ђукановић састао се почетком октобра у Ватикану са папом Фрањом и том приликом позвао га да посети Црну Гору, што је он и прихватио.

– Позив за посету папе Црној Гори је на столу. Свети отац је саопштио да, у склопу бриге о региону, има намеру да посети и Црну Гору, казао је Ђукановић новинарима, додајући да би та посета могла да се реализује наредне године.

Он се захвалио поглавару Римокатоличке цркве због намере да посети Црну Гору, наводећи да је то посебан тренутак за Црну Гору.

Претходно је из Ђукановићевог кабинета саопштено да је посета црногорског председника Ватикану потврда одличних односа Свете Столице и Црне Горе, који имају дубоке историјске корене и традицију међусобног поштовања, утемељене Конкордатом о сарадњи из 1886. године.

Док се сарадња са Светом столицом паралелно успешно одвија на више нивоа, црногорске власти Српску православну цркву третирају као главног непријатеља и претњу по државност Црне Горе.

Тако је Ђукановић раније казао је да „Српска православна црква остаје главни фронтмен великосрпског национализма према региону и Црној Гори и да остаје ударна песница онога што желе идеолози ’велике Србије‘ и империјалне Русије на Балкану“, те да стога „мора остати предмет пажње државне политике Црне Горе у наредном периоду“.

Како власт у ЦГ наставља са репресијом над опозицијом, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мило у Ватикану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА