Најновије

ШИПТАРИ ИЗМАЛЕРИСАЛИ САМИ СЕБЕ: За датум оснивања тзв. војске изабрали дан своје велике катастрофе на Паштрику 1998. (ВИДЕО)

На данашњи дан 1998. године на планини Паштрик војници Приштинског корпуса разбили су велику групу шиптарских терориста која је покушала са територије Албаније да се пробије на територију Србије.

Паштрик 14. и 15. децембар 1998. године (Фото: Јутјуб)

Занимљиво је да су Шиптари, управо на датум овог свог тешког пораза формирали тзв. војску косова. Надамо се да ће проћи као и њихови сународници на Паштрику 1998. године.

Тада је група од око 140 наоружаних лица отпочела је у 23 сати оружани напад са територије Републике Албаније на органе обезбеђења југословенске државне границе у рејону караула „Горожуп“ и „Ликен“ на планини Паштрик. До 7.00 сати изјутра 15. децембра тварана је ватра на граничаре који су узвратили. У овим нападима није било погинулих ни рањених припадника Војске Југославије. Редови терориста су, међутим, знатно проређени.

Заустављајући фанатичне и више пута понављане покушаје убацивања на државну територију СРЈ припадници граничних јединица ВЈ су ликвидирали 36, ранили 12, и ухапсили 9 терориста, међу којима су биле и две жене у маскирним униформама са ознакама ОВК. На месту окршаја заплењена је велика количина различитог оружја и муниције. Овом приликом пронађено је и 250.000 марака намењених финансирању ОВК.

Заседа Војске Југославије на Паштрику 14.12.1998.

На данашњи дан: 14.12.1998. године припадници Војске Југославије зауставили су групу од око 140 наоружаних шиптарских терориста који су покушали насилни упад са територије Републике Албаније и том приликом жестоко напали на органе обезбеђења југословенске државне границе у рејону караула „Горожуп“ и „Ликен“ на планини Паштрик. Заустављајући фанатичне и више пута понављане покушаје убацивања на државну територију СРЈ припадници граничних јединица ВЈ су ликвидирали 36, ранили 12, и ухапсили 9 терориста, међу којима су биле и две жене у маскирним униформама са ознакама ОВК. На месту окршаја заплењена је велика количина различитог оружја и муниције. Овом приликом пронађено је и 250.000 марака намењених финансирању ОВК. У овим нападима није било погинулих ни рањених припадника Војске Југославије.

Posted by Vojna Knjižara on Петак, 14. децембар 2018.

Шта је Русија поручила Шиптарима погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО бомбардовање Паштрика 1999. године.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА