Најновије

ЧУВЕНА ДА ВИНЧИЈЕВА СЛИКА КРИЈЕ ТАЈНУ О СМАКУ СВЕТА: На Последњој вечери вешто сакривен датум почетка и краја највеће катаклизме (ВИДЕО)

Леонардо да Винчи је наводно открио да ће се крај света десити 4006. године и о томе је оставио тајну поруку у једном од својих највећих дела.

Да Винчијева "Последња вечера" (Фото: Pixabay. com)

Уметник из 16. века широко се сматра највећим интелектуалцем свих времена и често се због својих дела назива и генијем. Његов најпознатији рад, Мона Лиза, држи Гинисов рекорд за највишу вредност осигурања од преко 700 милиона фунти. 

Међутим, Последња вечера је скоро једнако позната у свету, као најкопиранија религиозна слика икада. Уметничко дело представља сцену последње вечери Исуса Христа са апостолима, како је описана у Јеванђељу по Јовану 13:21. 

Да Винчи је представио како су се осећали апостоли када је Исус објавио да ће га један од њих издати. Међутим, у делу је можда скривена и тајна порука о крају света, открива је серија "Топ 10 мистерија и тајни".

"Он се врло потрудио да истакне број три", наводи се у документу из 2017. године. "Постоје три прозора и три групе апостола. Да ли је једноставно желео да истакне веровање у Свету Тројицу, или слика скрива нешто више?", питају се аутори. 

Ту спекулације не престају јер се сматра да бројеви сакривају мрачно пророчанство о крају света. Према речима Сабрине Сфорце Галиције, истраживача Ватикана, Да Винчи је предвидео глобалну поплаву 21. марта 4006, која ће како тврди, уништити људску расу.

"Постоји Да Винчијев код - а то није само онај који је популарисао Ден Браун", рекла је она. Галициа је прегледала таписерију Последње вечере направљена за краља Луја 13, која је заснована на Да Винчијевој слици.

Радила је на наставку да објасни "Да винчијев код", који укључује знакове Зодијака и његову употребу 24 слова латинског писмо да да представи 24 сата дана. Она тврди да је схватила да је Да Винчи предвидео крај света у "универзалној поплави" која би започела 21. марта, 4006 и завршила 1. новембра исте године.

Прочитајте ОВДЕ све о откривеној највећој тајни Титаника и какве везе Руси имају с тим.

Извор: Курир/Express. co. uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА