Најновије

УПРКОС СНЕГУ ХИЉАДЕ ПРОТЕСТВОВАЛО ПРОТИВ ВЛАСТИ: Испред Председништва скандирали "Вучићу лопове" (ВИДЕО)

Протест "Стоп крвавим кошуљама"одржан је вечерас на платоу испред Филозофског факултета. Упркос јаким снежним падавинама и хладноћи на протесту се окупио велики број људи који је затим прошетао до Председништва и зграде РТС.

Протестна шењтња (Фото: Јутјуб)

Са разгласа се чула музика "Живети слободно" и “Линч, иоловање, насиље”. Први је говорио академик Душан Теодоровић.

- Ово је поплава, од које морамо да се спасемо. Ја сам један од пет милиона. Ово је ваша Србија - рекао је Теодоровић.

Легитимно право је, додао је, да народ тражи правду и слободу на улици.

- Један први захтев односи се на наше најстарије грађане. Морају да врате сваки динар пензија. Други захтев се односи на студенте. Наши студенти су свуда по свету. Мораћмо да поништимо лажне дипломе - рекао је академик.

Након њега се обратио Глумац Тихомир Станић

Неки од окупљених су звиждали у пиштаљке. Међу окупљенима је било представника свих генерација, неки су повели децу, а неки кућне љубмице.

Неки учесници протеста носили су жуте прслуке, по узору на протесте у Француској. На протесту није било страначких обележја, али неки од окупљених истакли су беџеве “Почело је” и транспаренте на којима пише "1 од 5 милиона" и "Овако више не може". На једном од транспарената писало је “Педер и лезбејка издају Косово”.

Саобраћај у Васиној улици је био блокиран, а затим су демонстранти кренули ка Председништву и РТС. Током шетње централне градске улице су биле блокиране.

Пролазећи поред Председништва демонстранти су скандирали “Вучићу педе*у”, “Вучићу лопове”, “Одлази” и снажно звиждали. У једном тренутку скандирали су и “Барбара јави се” прозивајући новинарку Студиа Б која је прошле недеље снимила скандалозан прилог са протеста.

Демонстранти су затим наставили ка РТС-у, а одатле назад ка Филозофском факултету. Они су се зауставили и испред зграде Политике.

Подсећамо протести су започели под слоганом “Стоп крвавим кошуљама” због пребијања председника Српске левице и једног од лидера Савеза за Србију Борка Стефановића. Организатори поручују да настављају са протестима.

 

Posted by N1 Srbija on Субота, 15. децембар 2018.

Како је Бошко Обрадовић изазвао Вучића сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак протеста од прошле недеље.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА