Најновије

ЖЕНЕ ПОТПУНО ПОЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ! Он је један од 30 највећих на свету! Нашли га у Канади! (ФОТО/ВИДЕО)

Највећи дијамант икада ископан у Северној Америци пронађен је у канадском руднику поред Арктичког круга, преносе медији. Канадски лист "Торонто стар" објавио је јуче, наводећи компанију "Доминион" која управља рудником као извор вести, да је жути 544-каратни дијамант откривен у руднику Диавик, смештеном на северу Канаде стотинак километара јужно од Артичког круга.

Жена (Фото: Pixabay)

- Дијамант те величине потпуно је неочекиван у овом делу света и значи стварну прекретницу за ископавање дијаманата у Северној Америци - објавила је компанија на интернет страници mining. com. Наводи се да је пронађени драгоцени камен један од 30 највећих дијаманата на свету.

- “Еј-Би-Си њуз” преноси да је компанија објавила да дијамант величине јајета неће бити продат у небрушеном облику, већ ће "Доминион" тражити партнера за резање и брушење дијаманта. Компанија је нагласила да је још прерано говорити о вредности пронађеног дијаманта.

Наводи се да је досадашњи рекорд у Северној Америци био дијамант такође пронађен у Диавику у северозападној Канади. Тај две милијарде година стар дијамант од 187,7 карата познат као "Фоксфајр" откривен је 2015. године.

Највећи дијамант на свету, 3.106-каратни "Кулинан", пронађен је 1905. у јужној Африци.

Потпуни хаос у главном граду Белгије. Погледајте ОВДЕ шта се дешава у Бриселу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте чудо од дијаманта

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА