Најновије

ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМЦИ ИЗ ДУБИНА: Овако изгледа норвешки ратни брод који су сами потопили, па хтели да окриве Русе за то! (ВИДЕО) 

Норвешка војска је објавила подводне снимке потопљене фрегате "Хелге Инстад", ратног брода који се у новембру сударио да малтешким нафтним танкером током великих војних вежби НАТО.

Потопљени норвешки брод (Фото: Јутјуб)

Олупину су снимили рониоци током мисије спасавања пројектила. Може се видети да је велика штета причињена на трупу и доњим палубама. Потонуће "Хелге Инстада" први је велики инцидент Норвешке краљевске моранирице од 1994. године. Брод тренутно лежи на 30 метара дубине. Морнарица планира да га извуче, али ће им за то бити потребна посебна опрема и бољи временски услови.

Поморска грешка довела је до потапања норвешког ратног брода вредног више стотина милиона долара. Брод, који је био под командом НАТО сударио се са малтешким танкером за нафту, а посада је, покушавајући да га спасе, успела да га потопи. Фрегата је дугачка 134 метра и тешка 5.000 тона и вредна више стотина милиона долара.

Интересантно је да је фински премијер Јуха Сипила тада изјавио је да је можда Русија умешана у ометање рада ГПС система за време НАТО вежби.

Прочитајте ОВДЕ какву је то мистерују открио један од најискуснијих пилота.

Извор: Курир/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА