Најновије

ДЕТАЉ СА СЕДНИЦЕ СБ КОЈИ НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО! Она је седела иза Тачија и све време је радила једну ствар! Шиптари откривени! (ВИДЕО)

Председник такозване Републике Косово Хашим Тачи обраћајући се на седници Савета безбедности УН користио је говор који му је написала Албанка која вуче све конце у Америци.

Тачи и Читаку (Фото: Јутјуб)

Амбасадорка такозваног Косова Влора Читаку написала је говор Хашиму Тачију, а све време током седнице седела је иза њега и суфлирала му, сазнају медији из дипломатских извора.

Међутим, Албанци у својој бахатости ишли су толико далеко да је Тачи прочитао идентични говор у Савету безбедности који је управо Влора Читаку прочитала у УН 14.11.2018. године?!

Или је Влора покушала да подвали свој говор Тачију или је реч о истој матрици из албанског лобија.

- Овде је несумњиво реч да Албанци користе исти текст и исту матрицу, највероватније осмишљену у центру албанског лобија на Менхетну где је Влора чест гост. Циљ је очигледно да више пута поновљена лаж постане истина - каже нам наш извор из дипломатске мисије Србије у УН.

- Нико сем грађана Косова нема право вета на успостављање косовске војске. То је питање суверене одлуке коју ће Косово донети ускоро. То није супротна одлукс Резолуцији 1244 - рекла је Читаку 14.11.2018. у УН и додала:

- У кампањи етничког чишћења коју је водила српска војска, у косовском рату је расељено милион косовских Албанаца, 20.000 жена је силовано, хиљаде су убијене, а многи се још воде као нестали. Агресор, држава Србија одбија да преузме одговорност за злочине - казала је Читаку, а некадашњег председника Србије Слободана Милошевића, описала је као "подстрекача најужаснијих трагедија у Европи после Другог светског рата".

Готово исте речи изрекао је и председник тзв Косова Хашим Тачи на синоћној седници СБ УН.

Он је рекао да Приштина прошле недеље није донела ниједну одлуку која је у супротности са Резолуцијом 1244 и планом Мартија Ахтисарија, уставом Косова.

Тврди и да Косово има "апсолутно право да има војску" и да је формирање војске воља грађана Косова, "свидело се то неком или не".

- Захваљујући вама, чуло се за систематско насиље и етничко чишћење. На хиљаде људи који нису више међу нама и 20.000 жена као жртве сексалног насиља које су преживели од Србије - рекао је Тачи и говорио о "етничком чишћењу од стране државног апарата Милошевића".

Хоће ли Русија да ратује за Косово прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА