Најновије

ИСПЛИВАЛА ВЕЛИКА ТАЈНА! Те 1990. се 29. новембар још славио као Дан Републике, а онда је један Хрват угледао Аркана у маскирној униформи...

О хапшењу Жељка Ражнатовића Аркана 1990. године у Хрватској испричане су многе приче. Али само један човек је тада ухапсио Аркана – полицајац Милан Шербула – и његову исповест раније је објавлио хрватски портал Експрес.

Аркан (Фото: Јутјуб)


Те 1990. се 29. новембар још славио као Дан Републике. Славили су га и полицајци. Милан Шербула, шеф полиције у Двору, кренуо је у обилазак терена, после поноћи, да види да нешто није промакло колегама које славе.

На путу којим се улази из Босанског Новог надгледао је саобраћај: У једном тренутку видео је да из правца Новог долази возило. Док је пролазио поред њега, видео је да је реч о Ланд Роверу ојачаном са свих страна завареним цевима. Аутомобил је кренуо према селу Хртић.

– Кренуо сам за њим и пратио га на пристојној удаљености. Радиовезом сам позвао још две патроле да прате мене. Ја сам му својим возилом пришао тако да сам му затворио пут. Врата теренца су се отворила. Изашао је мушкарац у маскирној одори, за кога ћу после сазнати да је Аркан – прича Шербула.

Хрватски полицајац је уочио да мушкарац испод сваког пазуха има по један пиштољ. Неко је узвикнуо „Пали!“ Био је то мушкарац кога су звали „Црквењак“. Вероватно је мислио да Аркан пуца на Милана.

Аркан је видео да је Шербула полицајац, иако је био у цивилу. Видео је да су се иза њега зауставила још два полицијска аутомобила. Проценио је да нема шансе, па није ни покушавао извући пиштољ. Мирно је спојио руке и пружио их према Шербули. Лисице на руке му је ставио криминалистички техничар по презимену Зец.

У теренцу је било много оружја, аутоматских пушака, бомби, чак и један руски митраљез. У њему су била четири младића. Један од њих је рекао да је стопирао и да су га повезли.Привели су их у станицу у Двору. Почели су да раде телефони.

– Тек у мојој станици сазнао сам кога смо ухапсили и било ми је драго да нам је баш он пао у руке. До тада сам чуо о Аркану као криминалцу и шверцеру, али сам после сазнао да је он пуно већа звер него што сам ја тада мислио. Скупило се ту много шефова и специјалаца из Лучког. Нешто су се дошаптавали, договарали, као да га се боје. Мени је то било смешно. Што га се бојите, помислио сам – прича Шербула.

Аркан и друштво нашли су се после овога у Загребу. Уследило је суђење, па затвор. Није прошло пуно, а он се појавио у Београду. Шербула је отишао у пензију већ 1991. године. Прича да му је тешко било живети у Двору, јер су му многи замерали што је ухапсио Аркана.

– Много се у штампи, па и у књигама, написало неистине о хапшењу Аркана. Чак и оно што Бољковац пише у својој књизи нема везе са истином. Можда су тако писали из неких политичких разлога. Нико од мене није тражио да га сачекам и ухапсим. Он је мени случајно улетео у руке. Да је, кад је дошао из Босне, кренуо према Загребу, ја уопште не бих реаговао – завршава исповест Милан Шербула, Србин из Хрватске.

Москва објавила шокантне податке о невиђеном НАТО атаку на земљу! Војска у стању борбене готовости! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Express

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најбоље Арканове изјаве

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА