Најновије

ЛЕК ПРОТИВ АМЕРИЧКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Упознајте комплекс ''Пеницилин'' (ВИДЕО)

Државна испитивања новог руског комплекса за извиђање артиљерије ''Пеницилин'' су успешно завршена.

Пеницилин (Фото: РИА Новости)

Комплекс '’Пеницилин'’ је произвела фабрика Роселектроника, која се налази у саставу Ростеха, а испорука прва два примерка руској армији се очекује 2020. године.

Звучно-термални комплекс '’Пеницилин'’ је предвиђен за тражење ватрених позиција артиљеријских оруђа, минобацача и ПВО и других ракетних система. Такође служи и за кориговање гђња сопствене артиљерије.

Овај комплекс може да врши задатке у радијусу од 25 километара Њега чине неколико пријемника звука који су инсталирани на површини земље и оптичко-електронски модул.

Систем прима и обрађује акустичке сигнале од паљбе противничких артиљеријских оруђа, а затим саопштава њихове координате. Цео процес траје максимално пет секунди.

'’Пеницилин'’ може служити и као средство за координацију и кориговање паљбе једне или више батерија у саставу артиљеријског дивизиона.

Раније је амерички лист National Interes описао комплекс '’Пеницилин'’ као средство за сигурно уништење америчке артиљерије, захваљујући својим звучно-термлних локатора којих је укупно четири у саставу овог система.

Како су два човека преплашили целу британску војску, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА