Најновије

НИКО НЕ ЗНА ШТА КРИЈЕ ОГРОМНА ПЛАВА РУПА: Ово је највећа мистерија океана, милијардер одлучио да оде до дна и открије њену тајну! (ВИДЕО)

Милијардер и оснивач авио-компаније "Вирџин" Ричард Бренсон прирдружиће се у новој мисији која има за циљ да реши највећу мистерију океана, Велику плаву рупу у Белизеу.

Велика плава рупа (Фото: Јутјуб)

Велика плава рупа представља највећи понор у океану широк 300 метара, а дубок око 125 метара. Откривена је 1971. године када је истраживач Жак Косто открио Плаву рупу на мапи и истражио њене дубине. Кусто,је ово место прогласио једним од пет најбољих места за роњење у читавом свету.

Ронилачки ентузијасти и професионалци посећују овај гребен, како би истражили његово кристално чисте воде и различите врсте тропских риба и морског живота који се ту настанио. Међутим скоро пола века касније, упркос томе што је постала хит међу љубитељима роњења, Плава рупа је и даље неистражена и смртоносна за неискусне рониоце..

Кустоов унук Фабиан Корту придружиће се Бренсону у истраживању рупе специјалном подморницом Акватика Стингреј 500 како би заједно открили шта се налази на њеном дну.

Претпоставља се да је Плава рупа некада била пећина док је ту некада било копно. Нова експедиција треба да пружи одговор на питање шта се налази на дну мистичног понора.

Прочитајте ОВДЕшта је опасни масон рекао за трећи светски рат.

Извор: Курир/СиЕнЕн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА