Најновије

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ МИРОЈЕ ЈОВАНОВИЋ: Режим у Црној Гори је наложио моје уклањање из процеса за тзв. државни удар!

Поводом бруталне фарсе "државни удар" и последњих немилих догађаја у Црној Гори, огласио се адвокат Мироје Јовановић, бранилац невино оптужених Андрије Мандића, Михаила Чађеновића и Бранке Милић у процесу, тј. фарси за тзв "државни удар" и бранилац Небојше Медојевића у поступку његовог хапшења и затварања.

Адвокат Мироје Јовановић (Фото: Јутјуб)

- Штета коју је јавни пренос суђења у процесу за тзв “државни удар“ нанео правосуђу Црне Горе је непоправљива. Грађани и стручна јавност региона су имали прилике да виде неписменост судија, тужилаца, имали су прилике да виде јавно демонтирање једне НАТО монтаже – изричит је адвокат Јовановић.

Адвокат Јовановић у саопштењу за јавност напомиње да је забринут због монтираног поступка у Црној Гори и напомиње да се тамо суди невиним људима, те да је читав поступак обесмишљен тиме што је уведен сведок сарадник, осуђени убица и вештачени психички болесник, који је стално износио лажи.

- Како је то сликовито описало Министарство којим управља господин Лавров 13.октобра ове године “Ово понашање главног специјалног тужиоца је живописна илустрација тужног стања правосудног система у Црној Гори”. И након што сам од стране највиших адреса Руске федерације добио првокласан
службени документ, и презентовао га суду 4.октобра, а по коме се види да је лажни сведок сарадник – осуђени убица и вештачени психички болесник, слагао у свим елементима свог исказа – поступак се до краја обесмислио и монтажерима овог случаја је преостало да наставе да ометају браниоце и да понижавају невино оптужене – пише Јовановић и додаје:

- После једног од највећих понижења и тортуре коју је претрпела у згради суда, један од мојих клијената у том случају, Бранка Милић, која је претходно у згради суда “прегледана” од стране судског вештака, тако што ју је он голу фотографисао у адвокатској соби Вишег суда у Подгорици, она је одлучила да потражи
помоћ и заштиту амбасаде Србије. Госпођа Милић се тренутно налази у згради амбасаде Р. Србије у Подгорици, управо из разлога спречавања сваке даље тортуре над њом – револтиран је српски адвокат.

Јовановић је потом скренуо пажњу и на недавно срамно хапшење Небојше Медојевића, једног од лидера опозиционог Демократског фронта.

- У међувремену је ухапшен и господин Небојша Медојевић (један од лидера опозициопног Демократског фронта), и као највећи разбојник промптнo спроведен у затвор. И њега, заједно са још двојицом колега браним у том срамном процесу хапшења посланика, а господин Милан Кнежевић, такође један од лидера Демократског фронта пуком случајношћу није ухапшен, и налази се у згради Скупштине Црне Горе – пише Јовановић.

Јовановић сматра да власти у Подгорици настоје намерно да му онемогуће да обавља адвокатску функцију, јер се доказало да је у питању велика фарса, а не процес.

- Режим у Црној Гори (мене заиста не занима који његов део – Душко Марковић или Мило Ђукановић – или обојица у договору) желе да ми онемогуће обављање адвокатске функције. Разлог је тај што им је одбрана покварила планове, и свима показала бесмисленост оптужби, као и сву смејурију процеса који се воде и против лидера Демократског фонта, и осталих невино оптужених, и јавним учинила тортуру коју је претрпела госпођа Бранка Милић – истиче Јовановић.

Потом се осврнуо на то да се и против њега монтира ситуација како би био упетљан у измишљена кривична дела на основу којих би му црногорске власти забраниле улазак у Црну Гору или како би га лакше ухапсили.

- Обавештавам јавност да сам у сазнању да се монтира ситуација како би и мене упетљали у некаква смехотресна и измишљена кривична дела на основу којих
би ми или забранили улазак у Црну Гору, или ухапсили и сместили у затвор као што су то урадили господину Медојевићу – истиче Јовановић у свом обраћању јавности.

Он је потом саопштио да неће одустати од одбране невино оптужених и да му је посебна професионална част да у томе истраје.

- Позивам, уколико је остало бар мало разума (у шта сумњам) у структурама одлучивања у Црној Гори да не иду овим путем јер је и до сада било превише
компромитације и злоупотреба правосуђа. Мене не могу заплашити, јер ми је одбрана мојих невино оптужених клијената најважнија обавеза коју имам у овом времену и велика професионлна част. И да поновим и закључим: Моја глава је одавно у мојој адвокатској торби. Спреман сам – изричит је Јовановић.

Небојша Медојевић је јуче ступио у штрајк глађу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милан Кнежевић демонтирао лажни процес “државни удар” и открио стварне актере

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА