Најновије

СРПСКЕ ЕНКЛАВЕ НА КОСОВУ У НИКАД ГОРОЈ СИТУАЦИЈИ! Хране и лекова је све мање! Србима прети хуманитарна катастрофа! (ВИДЕО)

Доктор Мирко Машић из Прилужја надомак Грачанице, који ради у локалном дому здравља, каже да није лако живети под мерама које је увела Приштина.

Прилужје на Косову (Фото: Јутјуб)

Приштинске таксе које су уведене пре две недеље додатно отежавају живот српског становништва на КИМ. Хране из Србије у продавницама у јужној покрајни је све мање и питање је колико ће још дуго залихе трајати. Доктор Мирко Машић из Прилужја надомак Грачанице, који ради у локалном дому здравља, каже да није лако живети под мерама које је увела Приштина.

- Није лако, верујте да није лако. Двадесет година трпимо притисак али нисмо отишли одавде. Оно што те не победи, то те ојача - каже овај лекар, који има троје деце. Он каже да све деценије Срби са КИМ трпе психолошки притисак од стране Приштине. Хуманитарна катастрофа је на помолу...

- Па и ове таксе имају за циљ да нас натерају да одемо одавде. Хране и лекова је све мање - рекао је Машић.

И његова супруга Јелена је лекар. Ова породица цењена је у Прилужју. Мирко нема дилему, не жели да напусти КИМ.

- У Прилужју има око 1.500 Срба, живимо ту... Људе се сналазе, труде се, желимо да останемо. Тешко нам је због такси на српске производе али одавде не идемо - рекао је он. Машић каже да у локалној амбуланти лекова скоро и да нема.

- Пацијенти лекове купују у приватним апотекама, немамо најосновније медикаменте - казао је он.

Прилужје се налази поред Грачанице и готово је опкољено албанским селима. У продавницама хране има за још неколико дана. Шта ће бити кад се резерве потроше, нико не зна. Ноћу улице су пусте, људи се већ са првим мраком повлаче у своје куће.

Погледајте ОВДЕ шта је поручио Харадинај.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тренутак када је Рамуш Харадинај поручио да лажна држава Косово уводи таксе на српске производе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА