Најновије

ИСКРЕНА ИСПОВЕСТ АЛБАНЦА ИЗ ДЕЧАНА: Да није било српских лекара, мој син би већ 10 година лежао у гробу! То нећу заборавити док сам жив!

Због ненормалних такси које су пре месец дана уведене на робу из Србије, Србима на Косову сада прети несташица хране, али и лекова. Та чињеница не погађа само Србе. Има и Албанаца које такво понашање приштинских власти дубоко потреса и који осећају велику неправду због тога, али и због свега што се догађа нашем народу на Косову.

Напуштени српски православни храм у центру Приштине (Фото: Јутјуб)

А. Цамај, Албанац из села Доњи Стреоци, код Дечана, који већ десет година са сином долази у Београд јер се његово дете лечи у нашој болници, прича своју причу.

- Београд, Бог, па доктор - то стално понављам. Не знам ни одакле да почнем да вам причам, прво што ми пада на памет јесте да се запитам каква је то Косово држава кад својим грађанима не може да обезбеди основну здравствену заштиту, него их пушта да умиру? Каква? Да није било Београда, мој син би већ десет година био у гробу! Београд ми је спасао дете и ја то док сам жив не могу да заборавим - рекао је Цамај.

Његовом сину, који сада има 25 година, пре 10 година је дијагностикована леукемија. Отишао је у болницу у Приштину и тамо су му рекли да детету нема лека, да ће живети још врло кратко и да нема потребе да се хоспитализује. Потпуно очајан Цамај је позвао једног познаника из Београда и замолио га да му омогући да дође код њега на неко време како би покушао да у Србији спасе сина.

- Прихватио ме је као најрођенијег, одвео нас на Институт за мајку и дете и тамо су мог сина одмах примили. Убрзо смо супруга и ја пријавили боравиште код тог мог пријатеља, извадили документа и неометано наставили да лечимо дете овде. То, ево, траје годинама, и даље нашег сина доводимо на контроле и он је добро. Српским лекарима дугујемо све на свету, а ми смо само једна од породица које су спасили! Неки подаци које имам показују да се сваки други Албанац који има озбиљнији здравствени проблем лечи у Београду. Неки по приватним клиникама, неки по државним, сви који се лече по државним пријављују боравиште овде и ваде документа, то су малтене најлојалнији грађани Србије. То ништа не чуди, у приштинским болницама можеш само да лежиш као крава, никакве ту неге нема, нема доктора, нема медицинских средстава, ничег! Власт неће да улаже у болнице, видите, војска им је битнија - прича Цамај.

- Све што се тим људима доле ради је страшно, ја сам толико година стално по Београду и никада ме нико попреко није погледао, а камоли нешто друго. Али ваљда ће и та неправда једном да се заврши, мораће - завршава он.

Погледајте ОВДЕ зашто Србија никако не сме да пристане на дијалог са Приштином без учешћа Русије.

Извор: Курир, Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Церемонија формирања војске лажне државе Косово

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА