Најновије

Путин одобрио нацрт војне доктрине Савезне државе Русије и Белорусије

Председник Владимир Путин наложио је да се одобри нацрт војне доктрине Савезне државе Русије и Белорусије, наводи се у наређењу објављеном на сајту за правне информације.

Путин (Фото: РИА)

„Одобрити нацрт војне доктрине Савезне државе који је поднела влада Руске Федерације. Сматрати да је корисно да се одобри војна доктрину Савезне државе одлуком Врховног државног савета Савезне државе“, наводи се у документу. 

Раније је нацрт војне доктрине одобрила белоруска влада.

„Савет министара Белорусије је решењем од 13. новембра одобрио нацрт војне доктрине Савезне државе, који је поднело Министарство одбране и сложио се са заинтересованим републичким органима државне управе“, саопштила је влада. С тим у вези Министарству одбране земље наложено је да поднесе нацрт доктрине на разматрање Савета министара Савезне државе.     

Савез Русије и Белорусије, познат и под именом Савезна Држава Русије и Белорусије, јесте конфедерални ентитет који чине Русија и Белорусија. Темељ будуће уније Русије и Белорусије направљен је 2. априла 1996. године, када је створена „Заједница Русије и Белорусије. Заједништво је ојачано годину дана касније 2. априла 1997. године, када је име промењено у „Савез Русије и Белорусије“. Децембра 25. 1998. године потписано је неколико докумената с циљем да се омогући већа политичка, економска и социјална интеграција две државе.    

Кремљ је спреман да се окрене против Трампа! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА