Најновије

ШОКАНТАН ОБРТ У РУСИЈИ: Кремљ је спреман да се окрене против Трампа! Ово се дешава...

Андреј Кортунов, председник Већа за међународну сарадњу које финансира Кремљ, рекао је да покушаји да се одмере руски интереси две године након несигурних односа са Трампом, су у супротности с уобичајеном мејнстрим анализом коју је започео Рашагејт и завршио је с покушајима да се изравна Трампова антируска политика.

Трамп и Путин (Фото: РИА)

Кортунов наставља: “Ово је сигнал да је тешко изаћи на крај с овом особом, која је непоуздан и неодржив партнер”.

Након интервјуа с бројим неименованим инсајдерима у Кремљу, Блумберг закључује да је руска фрустрација на врхунцу. Извештај иницира да “Доналд Трамп се можда успротивио Путину превише пута” након што је два пута у месец дана одбио Путина.

Први пут отказао је састанак у паризу 11. новембра, током годишњице Дана примирја у Првом светском рату, али већи шок био је у Аргентини:

Упркос радовању руских законодаваца након избора 2016, Трампове одлуке делују као неодговорне. Руски званичници су застали након Трампових твитова када је отказао састанак са Путном на самиту у Аргентини. Од тада, руска фрустрација расте.

Ово значи да су две суперсиле наишле на баријере. Да ли је немогуће да седну за исти сто? Ово не иде у прилог глобалној стабилности и миру, нарочито како расту геополитичке тензије двоје вођа.

Нове мере предузете су када је Трамп напустио нуклеарни  уговор, па је Кремљ остављен са алтернативом да се супротстави захтевима САД.

Русија може да размисли о могућим санкцијама према САД, након што је Путин већ донео неке мере у одговор на претходне казне… Тензије би могле само расти у наредим месецима, ако САД одлуче да унесу нове сакнције због наводног мешања Русије у изборе.

Украјина, Сирија, Иран: Русија окреће други образ у разговорима са САД о контроли оружја, конфликтима у Украјини и Сирији и иранском нуклеарном споразуму.

Тензије у Црном мору: УН амбасадор Ники Хејли назвала је напад на украјинске бродове “несмотреним”. Секретар државе Мајк Помпео назвао га је “опасном ескалацијом и нарушавањем међународног права”.

Европска безбедност угрожена: На војном фронту, Русија је већ претила одређеним европским земљама уколико прихвате САД ракете, након што се Трамп повукао из нуклеарног споразумна. “Не покушавајте да причате с Русијом са позиција силе”, рекао је Клинцевич. “Завршићете с главобољом да нећете знати шта вас је снашло.”

Док руски званичници су претходно узразили “разумевање” Трапмове политике, овог пута отворено сумњају у њу. Председник оптужује Русију за напад у Украјини. Његова одлука објављена је сатима након што је његов бивши лични правни саветник Мајкл Коен, оптужен за лагање Конгресу о плановима Трампових инвестиција у Москви.

Након недавног одбијања Трампа да разговара Дмитри Песков рекао је да идеја да Путин посети Вашингтон која је понуђена током самита у Хелсинкију сада “не долази у обзир”.”Ово значи да до састанка неће доћи до следећег Г-20 самита у Јапану у јуну, ако и тада до тога дође”.

Кључна тема званичника и руских трустова мозгова јесте перцепција да је Русији константно говорено да нешто треба да да како би побољшала односе с Вашингтоном, а за узврат ће само добити понижење.

Оптимизам широм Русије- од домаћих медија, до владе је смањено…

Старији чланови руске владајуће партије Уједињена Русија жалили су што је Трамп победио, иако је Путин порекао да би победа Хилари Клинтон ишта променила.

“Много је горе него што би било с Клинтоновом”, рекао је Франтс Клинцевич, сенатор Русије.”Она је искусни политичар и сваки њен корак базиран је на логици и дискусији. Овде видимо много корака у једном месту па у другом”.

Владимир Лукин, бившу амбасадор Русије у САД и тренутни руски парламентарац, сумирао је Московску перецепцију: “Можемо да узимамо и дајемо, али не да дајемо и дајемо.”

Убијен руски специјалац у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта су се договорили Путин и Трамп у Хелсинкију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА