Најновије

ТРАМП О БЕКСТВУ ИЗ СИРИЈЕ: Нека се са ИД бију Русија, Иран и Сирија! (ВИДЕО)

Након што је јуче амерички председник Доналд Трамп објавио да планира да повуче америчке војнике из Сирије, данас је на Твитеру образложио своју, за многе, изненадну одлуку.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Излазак из Сирије није изненађење. Говорио сам то годинама, и пре шест месеци, када сам јавно хтео то да урадим, сложио сам се да останемо дуже. Русија, Иран, Сирија и остали су локални непријатељи ИД. Ми смо радили њихов посао. Време је да се вратимо кући и прегрупишемо - написао је Трамп.

САД тренутно имају око 2.000 војника на терену у Сирији и главна улога им је обучавање локалних снага у борби против терористичке групе, тзв. Исламске државе. А амерички председник није се задржао само на једном твиту.

- Да ли САД желе да буду полицајци на Блиском Истоку, добијајући ништа сем трошења драгоцених живота и трилиона долара штитећи друге који у скоро свим случајевима не цене оно што ми радимо? Да ли желимо да тамо будемо заувек? Време је да се други коначно боре...

Трамп је додао и да Русија, Иран, Сирија и други нису срећни због повлачења САД, јер ће сада морати да се боре са ИД и другима, а које мрзе, без америчких војника.

- Градим далеко најмоћнију војску на свету. Ако нас ИД нападне, осуђени су на пропаст.

У међувремену, Пентагон је саопштио да је започео процес повратка америчких трупа из Сирије, док су САД започеле транзицију у наредну фазу кампање.

Прочитајте ОВДЕ шта је Трамп поручио Вучићу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ко подиже тензије: Може ли Сирија да се одбрани?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА